Lukk søk

PostNord-ligaen

April 11, 2021

Fram Larvik satser ungt og langsiktig

Haakon Lunov er ferdig med ryddejobben. Nå skal Fram Larvik bygges opp for 2021-sesongen og årene som kommer.

Haakon Lunov har jobbet ved akademiet til Everton, vært spillerutvikler i Stabæk, toppspillerutvikler i Odd før han ble assistenten til Ronny Deila i Strømsgodset. Der har du en reise med gullsmak på Nadderud i 2008 og i Drammen i 2013. Unge Lunov var fortsatt sulten, og ble med Ronny Deila til Celtic. En skotsk storhet der lista ligger på ligagull. Lunov og Deila toppet det med cupgull og spill i Europa, før parhestene endte opp sammen igjen i Vålerenga.

38-åringen fra Drammen, uten noen stor spillerkarriere å snakke om, takket senhøsten 2020 ja til trenerjobben i Fram Larvik. Årets mageplask i norsk toppfotball leverte 6 poeng på kjellergulvet i avdeling 2 av PostNord-ligaen. Forventningene i Larvik var å kjempe om opprykket.

Det lå i korta at her måtte det tas en tidlig vårrengjøring. Haakon Lunov håndplukket 22 år gamle Armin Ghasemi fra assistentrollen i Strømsgodset til å ta unna jobben med å bygge opp spillerstallen på nytt i Fram Larvik. Det har vært en vinter med mye prøvespill. Mange har vendt tomhendte over bygrensa til E18. Andre har fått kontrakt, fordi Haakon Lunov ser potensiale og fremtid i de. Fem spillere er igjen fra 2020-sesongen.

-Det har vært veldig gøy så langt, og det føles riktig med et slik karrierevalg for egen del. Vi var veldig beviste på at her måtte det ryddes i spillerstall. Det er mange faktorer som spiller inn, men samtidig var det en fin anledning for oss til å forme lag og stall etter slik vi ønsker å fremstå. Nå har vi en sulten, lærevillig og engasjert gjeng her, og det trenger jeg for å få ut det jeg står for som trener. Prøvespill har vært fint for å få testet spillere og hilst på dem live. Jeg har ikke tall på hvor mange vi har hatt innom, men det er et høyt antall. Vi har sjekket ut mange for både nå- og fremtid, der vi har både invitert, fått anbefalt og spillere har spurt selv. Det positive er at her har det vært vanskelig å ta en plass i spillerstallen. En stall vi legger de siste brikkene på plass til i løpet av påsken, innleder Haakon Lunov.

Summen av alt

Fram Larvik har i mange sesonger hatt ord på seg for å betale godt, og ha ei satsing mot toppen. De siste årene har pengene vært et problem, og elitesatsinga var lenge i fare. Før man fant en modell med tæring etter næring i kombinasjon med vyer om utvikling og satsing. I fjor traff klubben betongen med hakespissen først. Det var sagt at Fram Larvik hadde hatt en vanskelig sesongoppkjøring med skader, Noen nøkkelspillere med lite oppmøte på trening over tid og få treningskamper. De trengte noen kamper på seg for å komme i gang.

3.oktober kom årets første og eneste seier med 3-2 hjemme mot Notodden i siste serierunde. I korona-året 2020 endte det for Fram Larviks del til hell og lykke uten nedrykk fra PostNord-ligaen. Siden Norsk Tipping-ligaen og breddefotballen aldri kom i gang. Det betyr at laget starter årets sesong på nivå 3.

Hva gikk feil i fjor?

-Jeg skal ikke dvele for mye ved det, men noen tanker har man selvsagt gjort seg opp. Jeg tror klubben bomma litt på koronaperioden, og så er det summen av alt som til slutt gjør at det går som det går. Jeg har lært at suksess og fiasko i fotball aldri skjer på grunn av en ting alene. Som oftest er det en rekke faktorer som slår inn. Over tid har kanskje klubben manglet den struktur og strategi, som gjør at spillere holder fokus i både gode og dårlige tider. At man ikke mister spillere så fort de har levert en god sesong, uten at man har en plan b klar. Det føler jeg vi har på plass nå, og her er oppegående folk i styre og stell. Derfor tok jeg også jobben her, fortsetter Lunov.

Pre-season så langt har gitt 50 treningsøkter og fem internkamper. Grunnet korona-situasjon i Vestfold og Telemark kan ikke Fram trene sammen som lag før tidligst etter 11. april. Det gir egentrening og individuelle opplegg for å stille best mulig rustet fysisk og mentalt til 2021-sesongen når den starter. Når er nøkkelordet. Onsdag kom NFF med en foreslått seriestart 5.-6. juni for PostNord-ligaen. Da er det lov med treningskamper fra 8.mai.

Lunov og resten av fotball-Norge vet fortsatt ikke om dette blir datoene å forholde seg til, men trua på at det blir en sesong er stor. Forhåpentligvis ikke etter samme modell som i fjor.

-Vi ønsker sterkt en normal sesong med doble oppgjør mot alle. Om det så må bli midtukekamper. Situasjon er nok krevende for alle involverte, men vi skal være klare når vi får lov til å spille kamper igjen, sier Lunov.

For nåtid og fremtid

38-åringen har tatt over en klubb som etter spissingen av nivå 3 i norsk fotball har levert rekka 5-10-5-14 i PostNord-ligaen. Årets Fram Larvik-lag blir ungt. Noe som passer en trener med utviklingsfokus bra. Haakon Lunov har skrevet 2-års avtale i Larvik, og målsetninger er både for kort og lengre horisont.

-Vi er fornøyde med spillerstallen. Den vil bli på 19 utespillere og 2 keepere, og det blir en ung gruppe. Det er slik jeg liker å jobbe med, og derfra vi skal utvikle både spillere og Fram Larvik som klubb. Her har det vært berg- og dalbane de siste åra i prestasjoner på både kort og lengre tid. Nå prøver vi å skyte fart med unge og spennende spillere med potensiale. Neste steg utover resultatmål er nettopp å unngå å komme inn i en slik spiral på nytt. Vi jobber med målsetninger for i dag og i morgen. Vi vet at leverer vi kvalitet hver dag, så skjer det noe med oss som gruppe over tid. Vi er steinharde på krava, sier Lunov.

Han får det enkelt som trener om klubben kun krever bedre leveranse enn i fjor på Torstrand i Larvik, der fortet skal bygges stein for stein.

-Her er mye bra spillere, men det kommer til å svinge med så mye nytt på både trener- og spillerside. Vi skal våge å drømme, men samtidig ha realisme i alt vi driver med, avslutter en smilende Fram Larvik-trener Haakon Lunov.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form