Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Fra Sampdoria til Lyn: - Målet er fortsatt å bli toppspiller

Lyn viser alvor med sine ambisjoner. Først hentet 3. divisjonsklubben William Sell fra Eliteserien, og nå er også tidligere Sampdoria-spiller Noah Bech Hermansen klar.

Foto: norskfotball.com

Fotballmagasinet LFM erfarte tidligere denne uken at Lyn var nær ved å signere Kristoffer Askildsen fra Sampdoria.

Det virket ikke spesielt sannsynlig, og ble også tilbakevist av spilleren selv, men nå viser det seg at en annen nordmann fra Serie A-klubben er på plass på Kringså. Midtstopper Noah Bech Hermansen signerte tirsdag og er spilleklar til helgens bortekamp mot Fjøra.

- Vi ble enige tirsdag. Jeg tenkte det ville være kult å slenge meg med på Lyns reise, forteller Hermansen til norskfotball.com kun to uker etter at William Sell, en annen forsvarsspiller, ble hentet fra Mjøndalen.

Styrket troppen

I september i fjor ble det klart at Hermansen skulle forlate Fredrikstad og knytte seg til den italienske storklubben for å bli klubbkamerat med Askildsen og Morten Thorsby.

Etter å ha trent med klubbens U19-lag, bestemte han seg i april for å flytte tilbake til Norge og satse på studentlivet i hovedstaden kombinert med fotball på et litt lavere nivå.

- Det var knallhardt i Italia. Virkelig knallhardt. Jeg var mye alene med koronasituasjonen og alt det der, så etter hvert kom jeg frem til at jeg heller ville studere, forteller Fredrikstad-gutten.

Stoppertalentet har vært klubbløs siden juli og var aktuell for PostNord-ligaklubben Kjelsås, men ble overbevist av sportslig leder Tor Ole Skullerud og Lyns ambisjoner om et comeback i norsk toppfotball.

Ikke FFK

Etter å ha startet sesongen med tre uavgjortkamper og tap mot Fana, har Lyn nå to strake seirer over Brann 2 og Sogndal 2. En sjetteplass på tabellen betyr sju poeng opp til serieleder og nabo Frigg.

- Jeg har fortsatt troen på at vi kan rykke opp. På mine tre økter hittil har jeg rukket å se at det er veldig mange gode spillere i Lyn. For min del tror jeg det bare er positivt å senke skuldrene litt og finne tilbake til gleden med fotballen. Dette betyr ikke at ambisjonene er lagt vekk. Målet er fortsatt å bli toppspiller, sier Hermansen.

- En Fredrikstad-retur var ikke aktuelt?

- Jeg flyttet til Oslo for studier så det ble litt uaktuelt med tanke på pendlingen.

Lyn lanserte i sommer en plan for å komme tilbake til Eliteserien i 2026. Klubbens supportere og andre sympatisører viste at de har stor tro på prosjektet med å bidra med over 10 millioner i en emisjon.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form