Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Fra Gjøvik-Lyn til Champions League: - En eventyrlig reise!

På bildet jubler Ismael Diawara for tre poeng sammen med lagkompisene i Gjøvik-Lyn. Denne uken sikret han Malmö FF rundt 70 nye Champions League-millioner.

Foto med tillatelse: Privat

Det er kun seks år siden den svenske keeperens motstandere het Valdres og Sprint-Jeløy i norsk 2. divisjon. Denne høsten venter spill mot Europas stormakter i verdens beste klubbturnering.

Hadde hans gamle lagkamerater på Gjøvik stadion sett for seg noe slikt høsten 2015?

- Man merket seg jo fysikken hans, og at han var en god keeper, men jeg må si det er litt av en eventyrlig reise han har hatt, sier venstreback Stian Simenstad til norskfotball.com.

- Jeg skjønner ingenting, sier målvakten selv til CMore ifølge Aftonbladet.

Slo ut Vålerenga

Den da 20 år gamle og 190 centimeter høye Diawara hadde blitt kåret til årets spiller på nivå tre i svenske BK Forward da han ble lokket til Gjøvik-Lyn vinteren 2015.

Han sto 24 av 26 seriekamper og holdt nullen da mjøsguttene på sensasjonelt sett vis slo Vålerenga ut av cupen før han vendte tilbake til Sverige og Landskrona.

- Jeg husker godt at han kom til Gjøvik. En virkelig hyggelig og lugn type. Jeg ønsker ham alt det beste videre og lykke til i Champions League, sier Simenstad.

Etter en sesong i Motala og opprykksfest med Degerfors, ble Diawara hentet til Malmö FF for kun to uker siden. Tirsdag kom debuten i den avgjørende kvalifiseringskampen mot Ludogorets i Bulgaria da Johan Dahlin, med en fortid i Lyn, måtte ut med skade.

Han måtte tåle et baklengsmål på straffe, men 2-1-tap holdt for MFF som hadde 2-0 å gå på fra hjemmemøtet. Avansementet sikret klubben ytterligere 70 Champions League-millioner - minst!

- Det var et sjokk å komme inn i starten. Da handlet det om å holde fokus. Guttene støttet meg, men jeg skal ikke lyve. Det var mye nerver. Jeg rakk ikke å tenke så mye. Det gikk så fort, sier keeperhelten som for fem dager siden også ble tatt ut i landslagstroppen til Mali.

Hylles i Sverige

«Ismael Diawara tog MFF till Champions League – kastades rakt in i den avgörande matchen» er en av overskriftene i svensk media etter bragden i Bulgaria.

En ganske annen verden enn å spille for 200 tilskuere på Gjøvik stadion og ende på sjuendeplass i 2. divisjon avdeling 2.

- Dette var et stort steg for ham. Han har ikke spilt et eneste minutt for oss, også kommer han inn og debuterer i Champions League. Det var en drøm for gutten. Og han håndterte en vanskelig situasjon. Han skal være stolt over sin fantastiske innsats, sier trener Jon Dahl Tomasson.

PS! På Gjøvik-Lyns 2015-lag spilte Diawara blant annet sammen med tidligere HamKam-kjempe Ruben Alegre, KILs Mahmoud Laham, tidligere Viking-trener Manuel Hervas og storscorer Markus Naglestad.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form