Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Fra engelsk fotball til Hana: - Et viktig signal

Henrik Breimyr har vært innom både Fulham, Reading og Aldershot i engelsk fotball, men starter på trenerkarrieren i 4. divisjonsklubben Hana fra Sandnes.

Foto med tillatelse: Hana IL

- Vi har ønsket å finne en trener som kommer til klubben med nye ideer og ønsker å utvikle seg. Dette er et viktig signal med hensyn til videre utvikling av klubben og et ønske om å bygge Hana-kulturen enda sterkere, melder Hana om treneransettelsen.

Henrik Breimyr er kanskje ikke det første navnet som dukker opp om man tenker på nordmenn med bakgrunn fra engelsk fotball, men 29-åringen dro tidlig over til balløya.

Mens broren Andreas signerte for Crystal Palace, spilte Henrik for yngre lag i Fulham og Reading. Sommeren 2009 ble han frigitt hos sistnevnte og signerte for Aldershot der han fikk en plass på akademiet.

Hos Chelsea

Etter gode prestasjoner fikk han vise seg frem hos Chelsea snaue to år senere, men Breimyr ble i Aldershot og signerte en profesjonell kontrakt med den daværende League Two-klubben våren 2011.

29-åringen ble lånt ut til både Eastleigh, Viking og Bryne før han flyttet hjem og meldte overgang til jærbuene høsten 2012.

Siden har det blitt spill i Start, Sandnes Ulf, Hødd, Tromsdalen, Egersund og sist Vidar for Sandnes-gutten. Denne sesongen ble det 29 kamper og én scoring i 3. divisjon, men nå er den aktive karrieren er over.

Breimyr har ambisjoner som trener og ble nylig presentert som ny sjef på Hanabanen der 4. divisjonsklubben håper å forbedre årets åttendeplass i den ene av de to Rogalands-avdelingene.

Radio-jobb

Ifølge Hanas hjemmeside er Breimyr bosatt i Sandnes, jobber for JærRadioen, har UEFA B-lisens og gleder seg nå til å utvikle enkeltspillere og 4. divisjonslaget.

- Henrik har i første omgang signert en ettårskontrakt med oppstart 1. januar. Når det er sagt, så har begge parter en intensjon om at dette er starten på et samarbeid som vi håper skal vare langt ut over dette ene året, melder Hana.

Med seg i teamet får han Kenan Mehremic som assistenttrener og Marius Lenart som har ansvaret for keeperne.

- Vårt nye trenerteam er tre flotte personer med gode verdier, og har egenskaper som utfyller hverandre på en bra måte. Vi mener vi har funnet det beste trenerteamet for å ta vårt a-lag videre, skriver Hana.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form