Lukk søk

PostNord-ligaen

September 1, 2022

Fotballens skjebnedag: - Forventer at de åpner opp

I kveld klokken 19.00 får norske fotballspillere vite om de kan trene normalt fremover eller om det blir nye uker med inngripende restriksjoner.

Foto: Digitalsport

- Jeg forventer at de åpner opp for full aktivitet uten restriksjoner. Men har ikke faglige eller andre grunner til å la være, sier Pors-trener Stig Haddal til norskfotball.com.

Spørsmålene er mange foran kveldens pressekonferanse. Vil ungdommen få samme muligheter som barn? Er det kun toppfotballen som prioriteres blant de voksne? Vil også seniorer i alle divisjoner slippes løs?

Follo-trener Christian Qvist Jacobsen er optimist og tror også lagene i Norsk Tipping-ligaen vil få gode nyheter i kveld.

- Forventingene er at det åpnes da fotballen har vist seg tilliten verdig før og kan håndtere smitten med gode protokoller og hensyn. Samtidig som folk nå tar tredje dose og er vaksinerte er det ikke rettferdig at at man blir straffet fordi noen ikke vil ta vaksinen, sier Jacobsen til norskfotball.com.

Toppfotball?

I dag er det kun lagene i Eliteserien og Toppserien som kan trene normalt. Signalene har vært klare på at også Obos-ligaen og 1. divisjon kvinner inkluderes her i kveld mens det har vært mer usikkert med PostNord-ligaen.

Og kanskje blir det gode nyheter for all seniorfotball i Norge.

- Hvis ikke bør denne toppfotball-protokollen vurderes utvidet med ny regjering rundt bordet da vaksineraten er høy. Vi er positive! sier Jacobsen.

Stian Ryslett ble ansatt som Skjervøy-trener forrige uke. Den tidligere Tromsø-toppspillerutvikler håper å slippe økter med avstand allerede denne helgen.

- Jeg forventer og håper at regjeringen velger å sikre god og hensiktsmessig aktivitet på fotballbaner rundt om i landet. Både i toppfotball og breddefotball, for unge og for voksne. Kombinasjonen av positiv helseeffekt og lite dokumentasjon på at fotballaktivitet med kontakt har ført til økt smitte, håper jeg blir hensyntatt.

- Gi oss tillit, så tar vi et stort ansvar, var et av NFFs klare budskap i møtet med regjeringen forrige uke og i en artikkel på NFFs hjemmeside denne uken.

La frem forslag

I en pressemelding onsdag forrige uke meldte NIF om et «godt og konstruktivt møte». Idrettspresident Berit Kjøll la frem tre konkrete forslag innenfor barne- og ungdomsidretten, voksenidretten og toppidretten:

* Norsk idrett foreslår likebehandling av barn og unge opp til og med 20 år, slik at ungdom får samme mulighet til å trene og konkurrere som barn.  

* Toppidretten bør prinsipielt holdes åpen hvor toppidrettsutøvere kan trene og konkurrere som normalt. Disse utøverne lever allerede med strenge smittevernsrestriksjoner, de har en høy bevissthet omkring smittevern og de aller fleste er fullvaksinerte. Særforbundene bør selv kunne definere sin toppidrett. Dersom tiltak likevel anses som nødvendig for toppidretten mener Idrettsforbundet at unntakene for toppidrett, under enhver omstendighet, ikke kan settes snevrere enn det den var ved forrige nedstengning.

* Voksne utøvere bør kunne trene og konkurrere som normalt innenfor et ansvarlig smittevernsregime som alle særforbundene har tilrettelagt for.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form