Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

Forventer Lyn-opprykk: - På papiret bør de danse seg gjennom

I det som ser ut som en overkommelig avdeling og med med fire forsterkninger fra Obos-ligaen seiler Lyn opp som den store favoritten i 3. divisjon neste sesong.

Foto: Digitalsport

Som om ikke det er nok er Brynes suksesstrener Jan Halvor Halvorsen hentet inn for å løfte Lyn tilbake til toppfotballen. Årets fjerdeplass, 12 poeng opp til naboen Frigg og høstens ydmykelse på Majorstua er allerede glemt.

Nå er det opprykk og kun opprykk alt handler om på Kringsjå der fansen har blitt presentert for den ene jubelsigneringen etter den andre de siste ukene.

- Jeg forventer opprykk og at de bidrar til liv i Oslo-fotballen med fans på bortebane og gode arrangementer hjemme på Kringsjå, sier Oppsal-leder Jørgen Grydeland til norskfotball.com.

Lokaloppgjør

Oppsal er en av ni Oslo-klubber som gleder seg til å få besøk av Lyn og deres mange supportere i 2022. Norges Fotballforbund løste kabalen slik mange håpet og plasserte hovedstadsklubbene på nivå fire i samme avdeling.

Lokomotiv Oslo, Skeid 2, Ready, Nordstrand, Stabæk 2, Grorud 2, Oppsal, Grei og Kjelsås 2 håper alle nå litt ekstra billettinntekter med Lyn på besøk. De siste lagene i avdelingen er Sandviken, Fyllingsdalen, Os og Frøya fra Bergens-området.

Lyn blir den store opprykksfavoritten i avdelingen der Lokomotiv Oslo og Fyllingsdalen var lagene som hevdet seg best denne sesongen.

- På papiret bør de danse seg gjennom denne avdelingen, men å kjøpe seg til et opprykk har flere prøvd på før. Se på Lysekloster. De har brukt penger som ingen andre lag i 3. divisjon har vært i nærheten av og holdt på å rykke ned, sier Sandviken-trener Magne Hesmyr Nilsen til norskfotball.com og fortsetter:

- Derfor er det nydelig å se Bodø/Glimt. Hardt og godt arbeid over tid gir gode resultater. Lyn tar dette selv om det kan være ulike meninger om måten de gjør det på.

Obos-signeringer

Jan Halvor Halvorsen tok Bryne opp i Obos-ligaen og sikret ny kontrakt på nivå to før han nylig ble hentet til Oslo av Lyn og sportslig leder Tor Ole Skullerud.

Men 3. divisjonsklubben ga seg ikke der. Få dager senere ble Strømmen-stopperen Magnus Tvedte signert på en treårskontrakt til tross for stor konkurranse fra klubber på høyere nivå.

- Jeg kan vel si det sånn at jeg i utgangspunktet ikke hadde forestilt meg å skulle spille 3 divisjon i 2022, men med tanke på de sportslige planene som er i klubben, samt at Lyn er Lyn med tradisjoner og fantastiske supportere, så måtte jeg bare bli med på dette, sier Tvedte til Lyns hjemmeside.

Nestemann inn ble Christopher Lindquist med en fortid i blant annet Strømsgodset, KBK og sist KFUM. Kantspilleren Ole Breistøl har vært innom Sandefjord og Ull/Kisa, og det er store forventninger til sistemann inn portene på Kringsjå: tankspissen David Tavakoli.

Han scoret 60 mål for Skeid fra 2016 til 2018 før han midtveis påfølgende sesong ble solgt til KFUM. Der ble det åtte mål i 2020 og fem nettkjenninger i år før Lyn blir neste stopp for 29-åringen.

- Det er en fantastisk julegave til alle våre supportere, og at David velger å bli med oss er et tydelig signal om at han tror på våre ambisjoner og ønsker for klubben i årene som kommer, sier Skullerud til Lyns hjemmeside.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form