Lukk søk

PostNord-ligaen

May 21, 2021

Fortviler over ny terminliste: - Totalt uforståelig

Tidligere landslagskeeper Thomas Myhre langer ut mot NFF over det han mener er et urettferdig kampoppsett for Moss i PostNord-ligaen.

Fredag sendte Norges Fotballforbund et nytt og justert utast til kampoppsett for kommende sesong med utgangspunkt i seriestart helgen 19. juni og avslutning 13. november.

For å få plass til full serie med 26 serierunder, er det lagt inn sju kamper i midtukene denne sommeren og høsten. Med fem av disse på bortebane langer Thomas Myhre, sportssjef i Moss, ut mot fotballforbundet.

- Det er så langt unna fair play som mulig. Når fire av disse bortekampene i tillegg er mot Senja, Florø, Brattvåg og Tromsdalen så sier det sitt, sier Myhre til Moss Avis, og legger til:

- Altså, dette er jo totalt uforståelig. Det er lag i avdelingen vår som er satt opp med seks hjemmekamper på onsdager og én bortekamp.

Justeringer

Klubbene i PostNord-ligaen mottok rammeterminlisten etter et møte forrige fredag, og skal bruke denne uken til å bli enige om detaljene der flere kamper for eksempel vil bli flyttet fra lørdag til søndag grunnet flyforbindelser.

Fredag 21. mai samles de 28 klubbene på nivå tre på ny for å spikre den endelige spilleplanen.

Divisjonsforeningen, klubbenes interesseorganisasjon, har tidligere informert om at det har blitt jobbet for å begrense lange reiser i midtukene.

- Vi har tatt klubbenes ønske om å spille full serie på alvor, og derfor vil det være mange midtukekamper. Erfaringsmessig ønsker vi å avvikle disse så tidlig i sesongen som mulig, for å ha et eventuelt handlingsrom dersom kamper må utsettes eller flyttes. Samtidig er det best spilleforhold tidlig i sesongen. Når vi la inn forskjellige parametere ble det en skjevfordeling, sier NFFs Rune Pedersen til Moss Avis.

Venter på avklaring

Pedersen sier NFF nå skal se på mulighetene for å justere planen noe slik at helheten i oppsettet blir mer balansert. Han sier planen fortsatt er å spikre et endelig oppsett fredag.

- Dersom NFF ikke endrer på midtukebelastningen vi har fått, så er det som at vi går til pause og ligger under 0–5 før serien har startet. Vi er jo sjanseløse til å få restituert skikkelig i forbindelse med disse lange borteturene på onsdagene, sier Myhre.

PostNord-ligaen mangler fortsatt myndighetenes tommel opp for å sette i gang seriespillet, men NFF har de siste ukene informert om at de har fått gode signaler om at det vil bli åpnet opp for treningskamper fra uke 21 og seriestart i uke 24.

I så fall vil klubbene neste uke igjen kunne teste formen mot andre motstandere fra de tre øverste divisjonene. Om det eventuelt vil bli ja til kamper allerede fra mandag 2. pinsedag eller lenger ut i den kommende uken, er ikke klart.

Slik spilles 1. serierunde helgen 19. juni dersom alt går som planlagt:

Avdeling 1:

Alta - Moss
Brattvåg - Asker
Eidsvold Turn - Florø
Hødd - Senja
Kongsvinger - Fløya
Kvik Halden - Tromsdalen
Vålerenga 2 - Bærum

Avdeling 2:

Vard Haugesund - Kjelsås
Øygarden - Rosenborg 2
Fløy - Sotra
Egersund - Nardo
Odd 2 - Fram Larvik
Levanger - Notodden
Skeid - Arendal

Foto: Digitalsport


...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form