Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Fortviler over ekstra opprykkshinder: - Merkelige greier

I det flere mener er landets beste 4. divisjon holder det ikke å vinne avdelingen for å ta steget opp. Det forstår Råde- og Sprint-Jeløy-trenerne lite av.

- Merkelige greier, sier Sprint-Jeløy-trener Gard Kristiansen til fotball.no.

Det var på forbundstinget i 2019 man vedtok å redusere antall opprykk fra 4. divisjon for å få ned nedrykksprosenten i 3. divisjon. Kretsene skal kvalifisere 18 lag for opprykk etter følgende fordelingsnøkkel:

Finnmark, Troms, Hålogaland og Nordland totalt tre lag, Sogn og Fjordane, Agder, Indre Østland og Akershus ett lag hver, Vestfold og Østfold ett lag, Buskerud og Telemark ett lag, Nordmøre/Romsdal og Sunnmøre ett lag, Trøndelag, Hordaland, Rogaland og Oslo to lag hver totalt åtte lag.

- Du skal vinne Østfold-avdelingen, som kanskje er landets beste, og så skal du i tillegg spille kvalifisering mot vinneren i Vestfold. Det er steintøft. I 3. divisjon kan heller ikke andrelagene rykke opp i år, men i 4. divisjon er det tillatt, sier en oppgitt Råde-leder Knut Erik Berg.

Sandefjord 2?

Sandefjords andrelag vant 4. divisjon i Vestfold med hele 14 poeng for to år siden, men røk i kvalifiseringen mot FFK 2. Nå er det mye som tyder på at eliteserieklubben igjen prøver å få rekruttene opp en divisjon.

Det er potensielt meget dårlig nytt for Råde og Sprint-Jeløy som er de store favorittene i øst.

- Det er flere gode lag der også. Teie og Eik Tønsberg 2 for eksempel.

Sandefjord 2 åpnet med en grei 6-0-seier over Stag/Fram 2 forrige uke og benyttet da blant annet Moussa Njie, Sivert Gussiås, Enric Valles Prat, Jesper Granlund, Erik Brenden og Franklin Daddys Boy Nyenetue.

- Denne fordelingen i kretsene er tydeligvis noe forbundet har regnet seg ut til. Det er merkelige greier. De må se på en annen måte å løse det på, mener Sprint-trener Kristiansen.

Sarpsborg 2 og FFK 2

Han vet selv meget godt hvordan det er å få et godt andrelag med opprykksambisjoner som konkurrent. I 2018 endte Sprint-Jeløy på andreplass bak Sarpsborg 2 og for to år siden nummer tre bak FFK 2 og Kvik Halden 2.

- Ja, vi har måttet slite med det der også. Først var det Sarpsborg 2 som surret seg ned i 4. divisjon og ville opp igjen pluss FFK 2 sist. Nå er vi hvert fall kvitt de to, sier Kristiansen.

Både Sprint-Jeløy og Råde åpnet som ventet med seirer i helgens serieåpning, men begge måtte slite mer enn de satte pris på. Sprint lå lenge under 1-0 borte mot Ås, men snudde med fire scoringer de siste ti minuttene.

Råde fikk Netan Sansara utvist etter en snau halvtime hjemme mot Rakkestad der det sto 1-1 halvveis. Rakkestad utlignet også til 2-2 før Håvard Dalseth (2) og Rino Falk Larsen sørget for en grei 5-2-seier.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form