Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Forsterker fra Øygardens konkursbo: - Finnes ikke en bedre spiss å få tak i her i Bergen

Alexander Dang tar med seg Marcel Wawrzynkiewicz ned i 3. divisjon i håp om å spille Lysekloster opp på nivå tre denne høsten.

Foto: Digitalsport

Norskfotball.com skrev nylig at det var kun én spiller som hadde forlatt konkursrammede Øygarden. Nå er tallet fem.

Julian Duqaj Sandbakk gikk til Sotra, Mathias Sivertsen dro tilbake til Brann, Yannis Moula flyttet tilbake til Oslo og Ullern mens duoen Alexander Dang og Marcel Wawrzynkiewicz valgte hardtsatsende Lysekloster.

- Det svir jo litt i ryggmargen at jeg skal spille i 3. divisjon nå, men forhåpentligvis skal Lysekloster opp i andre. Nå skal det bli godt å konsentrere seg om å score mål igjen, sier Dang til Bergensavisen.

Opprykk?

Både Dang og Wawrzynkiewicz er spilleklare til lørdagens toppkamp mot Brodd. Brann 2 leder avdelingen med 24 poeng mens Brodd har 20 og Lysekloster 17 foran den 11. serierunden.

- Vi har en del skader på spissplass, og det finnes ikke en bedre spiss å få tak i her i Bergen, sier sportslig leder i Lysekloster, Svein Kollen, til BA om Dang.

32-åringen bøttet inn mål for Hovding, Vadmyra, Sotra og Nest-Sotra før han ble hentet til Jerv og senere Øygarden. Denne sesongen rakk spissen fire mål på sju kamper for Øygarden før klubben ble slått konkurs.

Wawrzynkiewicz kommer fra Vålerenga-systemet og spilte sju sesonger i Egersund før han i vinter byttet til Øygarden. Nå blir det for første gang 3. divisjonsfotball på backen.

Trener med Åsane

Ifølge BA trener fem tidligere Øygarden-spillere for tiden med Åsane i jakt på ny arbeidsgiver. Overgangsvinduet for profesjonelle spillere åpner først 1. august, men NFF gir dispensasjon til Øygarden-gjengen som plutselig sto uten jobb.

Ved utgangen av 2021 hadde toppfotballsatsingen Øygarden FK 5,8 millioner i gjeld og 3,4 millioner i negativ egenkapital. Det mest kritiske i sommer har vært etterslep i moms og arbeidsgiveravgift som koster klubben 155.000 kroner i måneden.

Øygarden FK ble stiftet i 2020 og overtok lisensen etter Nest-Sotra. Men i sin første sesong i OBOS-ligaen ble det nedrykk. Heller ikke Nest-Sotra var ukjente med økonomiske problemer. Både i 2018 og 2019 sto de i fare for å gå konkurs.

At Sotra Sportsklubb ikke ble en del av samarbeidet, bidro nok ikke til et god start for prosjektet. Nylig ble det også kjent at en av klubbene som ble en del av samarbeidet, Televåg, brøt ut for heller å samarbeide med nettopp Sotra SK.

PS! Brodd-gjengen svarer på mobiliseringen fra Lysekloster med å samle en delegasjon på puben Martinique for å følge toppkampen der.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form