Lukk søk

Lavere divisjoner

October 11, 2023

Første seier på ett år: - Tre poeng har sjeldent smakt så deilig

For første gang siden opprykkskampen i fjor høst, kunne Hammerfest-gjengen søndag igjen dra i gang seiersropet i garderoben!

Foto med tillatelse: Hammerfest IF

Det har vært en tung sesong i 3. divisjon for den nyopprykkede Hammerfest-gjengen, men den siste tiden har finnmarkingene brutt barrierer.

Mot Mjølner, i bortekamp nummer ti seks måneder ut i sesongen, kom sesongens første bortescoring. Og i helgen, etter 22 tap på rad, snudde Hammerfest 0-2 til 3-2 mot Asker på overtid!

- Endelig! Tre poeng har sjeldent smakt så deilig! Guttene snur kampen etter en magisk omgang og vi tar årets første poeng etter 22 blytunge kamper, skriver Hammerfest på sin Facebook-side.

Overtidsjubel

Det så tungt ut også søndag da Asker, som stilte redusert da klubben nå prioriterer rekruttlaget i 4. divisjon, tok ledelsen 2-0 i Vår Energi Arena.

Kasper Thomassen reduserte før Sander Emanuelsens selvmål sørget for at lagene var like langt. Og så på overtid satte Michael Fransisco Santana inn 3-2-målet som fikk hele Hammerfest-benken til å storme banen og løpe mot matchvinneren.

Den avgjørende corneren ble slått av 2008-modellen Liam Engstad Eriksen som fikk sjansen fra start.

22. oktober 2022 var sist Hammerfest-leiren kunne juble for tre poeng. Laget hadde da vunnet 4. divisjon i Finnmark i suverent vis og slo Hamna 3-1 i den første kvalifiseringskampen.

Det er nesten ett år siden!

Follo neste

Etter Asker-seieren venter årets siste langtur for Hammerfest-guttene som søndag møter serieleder Follo i Ski.

Hammerfest har en utfordrende reise-logistikk slik norskfotball.com tidligere har omtalt denne sesongen i forbindelse med bortemøtet med Sarpsborg 2.

Tidligere i høst kjørte laget buss fra Finnmark til Narvik. Ifølge gulesider er det en reise på 615 kilometer - én vei - på nærmere ti timer.

Etter spissingen av 3. divisjon har ingen nyopprykkede lag fra Finnmark klarte å klore seg fast på nivå fire. Det vil heller ikke skje med Hammerfest som står med tre kamper på 23 kamper.

I 2017 var Alta 2 sjanseløse, Bjørnevatn fra Sør-Varanger var seks poeng fra trygg plass med sine 22 poeng i 2018, Vadsø-laget Norild var sjanseløse i 2018 og i fjor endte Bossekop nest sist.

PS! HIF/Stein og Indrefjord dannet seniorklubben Hammerfest FK i 1994, og laget yppet seg en periode i 2. divisjon, men samarbeidsklubben ble slått sammen med HIF/Stein foran 2018-sesongen. Nå er både yngres avdeling og seniorsatsingen i samme klubb.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form