Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Første kamp på 474 dager: - Det luktet breddefotball igjen

7. mars 2020 var sist gang 3. divisjonslaget FUVO spilte kamp. Onsdag kveld - 474 dager senere - fikk laget endelig de røde- og hvitstripede draktene over hodet igjen.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

- Det er jævlig lenge. Og det bar vel kampen preg av.

Slik oppsummerer veteranen Ørjan Hopen de første kampminuttene på nesten 500 dager. FUVO og Skjetten ble første lag ut til å gjøre kampcomeback på Romerike onsdag kveld i et oppgjør med tre omganger a 30 minutter. Mer enn nok for noen og litt for lite for andre.

- Alle hadde veldig lyst til å spille. Vi hadde en som spilte de første 45 minuttene, ble byttet ut og ba om å bli byttet inn igjen tre-fire ganger den siste halvtimen. Han maste hele tiden. Det er vel et godt bilde på hvor etterlengtet dette var, sier Hopen til norskfotball.com.

Byttebonanza

Behovet for å finne formen på seks-sju uker samt minimere risikoen for skader er en avveiing som får de fleste breddefotballag til å klø seg i hodet denne sommeren. På Funnefoss gress onsdag utløste det en byttebonanza.

- Det er masse skader i breddefotballen uansett. Det er ikke krise om det blir en et par strekker mer enn vanlig. Det må vi bare regne med, mener Hopen.

Den tidligere Sogndal-profilen med venstreslegga forteller det var en helt spesiell og annerledes stemning da trener Tommy Grønvold startet kampmøtet en time og et kvarter før avspark. Og inntrykket fortsatte under oppvarmingen og etter avspark.

- Det virket som folk satte pris på kamp igjen. Både spillere, ledere og tilskuere. Det luktet breddefotball igjen. For mange mindre plasser er den lokale fotballbanen stedet mange møtes. Det er der man treffer folk. Du trenger ikke niglane på kampen i 90 minutter, men det er en sosial møteplass der man sitter og preiker. Jeg tror mange har savnet det, sier Hopen.

Skjetten-seier

Den første FUVO-kampen på 474 dager endte med tap selv om Kim Brenna - som vanlig - scoret. Det nyopprykkede 3. divisjonslaget fra Nes, hvis man kan kalle det det snaut to år etter opprykksfesten, kom under 2-0 mot 4. divisjonsfavoritten Skjetten før målkongen Brenna reduserte i den tredje omgangen.

- Hvordan har ventetiden vært for dere?

- Problemet har vært alle beskjeder og forventninger som ikke har blitt noe av. Vi har fått håp, en dato, en beskjed om at det skal åpne, men så blir det ikke noe av. Senest i slutten av mai, men så var heller ikke det aktuelt plutselig. Det har vært problemet. Det er få som har falt fra hos oss, men vi har folk som kom i fjor vinter som snart skal videre på studier som vil ha vært her i et og et halvt år uten å spille en kamp.

29 år gamle Hopen har vært innom Sogndal, Bryne, Nest-Sotra, Levanger og Skeid, men nå er målet ny kontrakt på nivå fire med FUVO.

- Med enkel serie blir det starten viktig. Med en god start kan man plutselig være med i toppen, men taper du tre-fire kamper på rad får du trøbbel. Det blir mer uforutsigbart enn normalt. Vi er i utgangspunktet fornøyde med å berge plassen, mener midtbanespilleren med venstrefoten.

PS! Husker du Marius Amundsen? Den tidligere LSK-spilleren som tok en fotballpause, kom tilbake og var med på opprykket i fjor før han igjen takket for seg gjennom lokalavisen Romerikes Blad? Nå er Amundsen klar for Skjetten som virker å være opprykksfavoritten i 4. divisjonsavdelingen på Romerike.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form