Lukk søk

Eliteserien

September 27, 2021

Første kamp med over 10.000 tilskuere: - Herlig!

Strenge restriksjoner og toppfotball-protokollen er historie! I helgen åpnet tribunene igjen i norsk fotball, men hvordan var egentlig responsen?

Foto: Digitalsport

Lørdag klokken 16.00 gjenåpnet Norge og restriksjoner og regler er historie.

De kampene i toppfotballen som startet klokken 15.00 eller før måtte følge gamle regler, men oppgjørene som hadde avspark én time senere og utover kunne skrote metersregelen på tribunene, koronapass, begrensninger og andre forbud.

Det medførte søndag rekord i Eliteserien for sesongen da Rosenborgs hjemmemøte med Mjøndalen ble første kamp som trakk over 10.000 tilskuere.

- Dette var en herlig seier! Å vinne kamper er det beste som fins. Herlig, sier målscorer Stefano Vecchia til Eurosport om søndagen i Trondheim.

Feiret Eggen

Nils Arne Eggens 80-årsfeiring var en av ingrediensene på Lerkendal søndag der Rosenborg for første gang siden 1. desember 2019 hadde anledning til å fylle arenaen.

10.021 ble tilskuertallet - og det betyr første kamp med over 10.000 tilskuere i norsk fotball denne sesongen. Slik ble publikumstallene for kampene i toppfotballen som kunne fylle tribunene i helgen:

Rosenborg - Mjøndalen - 10.021
Brann - Kristiansund - 8.026
Lillestrøm - Tromsø 4.189
Bodø/Glimt - Vålerenga 3.724
HamKam - Jerv 3.004
Haugesund - Odd 2.797
Strømsgodset - Sarpsborg 2.589
Start - Fredrikstad 1.922

Tilskuertallene fra Molde-Viking og Sandefjord-Stabæk er ikke oppgitt i offisielle kanaler. Det hører med til historien at beskjeden om åpne tribuner kom så sent som fredag, og at mange kanskje fremdeles vegrer seg for større folkemengder.

Ingen protokoll

Norges Fotballforbund informerte fredag om at også de slipper opp på restriksjoner og regler da deres arrangementer ikke skal ha strengere krav enn samfunnet ellers.

Samtidig er det klart at den strenge toppfotball-protokollen, som har fungert som en regelbok for treninger og kamper underveis i pandemien, nå er historie.

- Samtidig anmoder vi klubbene om å fortsette det gode arbeidet med å beskytte spillerne i trening og kampsammenheng slik at våre serier kan gjennomføres på en god måte Ved opptak av yngre spillere fra egen klubb, anbefales fortsatt test av spillere, melder NFF i en mail til klubbene mandag,

NFF minner samtidig om at:

* Syke personer deltar ikke ved gjennomføringen av fotballkamper
* God hånd- og hostehygiene og forsterket renhold på kamparenaene
* Redusere kontakt mellom personer

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form