Lukk søk

PostNord-ligaen

May 21, 2021

Forstår ikke NFF-grep: - Ikke blitt til det bedre

NFF tok noen grep etter at flere reagerte på det som ble omtalt som utkastet til spilleplan for PostNord-ligaen, men i Moss er man fortsatt ikke fornøyde.

- Vi ble ikke akkurat hørt, sier Moss-leder Geir Hagnes til Moss Avis.

Det var forrige fredag Norges Fotballforbund sendte ut en ny spilleplan for PostNord-ligaen kommende sesong der man tok utgangspunkt i full serie med seriestart helgen 19. juni.

Sju av rundene legges til midtukene for å få kabalen til å gå opp, og Moss var en av klubbene som reagerte da de var satt opp med fem av disse på bortebane der fire var turer til Senja, Florø, Brattvåg og Tromsdalen.

Etterlyste fair play

Sportssjef Thomas Myhre mente dette var langt unna fair play, og omtalte oppsettet som «totalt uforståelig». NFFs Rune Pedersen innrømmet en skjevfordeling og lovet at fotballforbundet skulle se på muligheten for å gjøre en justering for å skape bedre balanse i spilleplanen.

Siden har NFF sendt ut et nytt oppsett som de mener jevner ut noe av belastningen. I avdeling 1 skyves serierunde 14 inn i helgen mens runde 15 går i midtuken. For Moss sin del betyr det Kongsvinger borte i en helg og hjemmekamp mot Brattvåg påfølgende midtuke.

- Serieoppsettet blir nesten likt det som vi ble presentert på fredag, og som etter sigende kun var et utkast. Det viser seg vel at dette egentlig var spilleoppsettet som NFF hadde til hensikt å holde seg til. Nå har de riktignok gjort to endringer når det gjelder oss, men det har ikke blitt til det bedre. Vi har fortsatt bortekamper mot Senja, Florø, Tromsdalen og Brattvåg i midtuke, sier styreleder Hagnes i Moss.

Viktig fredag

Det er ventet viktige avklaringer for PostNord-ligaen fredag. NFF har de siste ukene informert om at de har fått gode signaler om at det vil bli åpnet opp for treningskamper fra uke 21 og seriestart i uke 24.

En endelig avklaring her kan komme fredag da regjeringen skal holde sin pressekonferanse. Samtidig møtes klubbene i de tre øverste divisjonene på herresiden og to øverste divisjonene på damesiden til møte kort tid senere.

I etterkant av dette er planen å spikre den endelige spilleplanen for PostNord-ligaen etter at klubbene den siste uken har «forhandlet» internt for å finne best mulige løsninger med tanke på reiser og annen logistikk, men her er det ventet kun mindre justeringer.

– Vi får bare brette opp ermene å få lagt en reiseplan etter oppsettet som nå gjelder. Vi har jo mistet litt tid i håp om å få NFF til å endre mer, men det lot seg dessverre ikke gjøre, sier Moss-leder Hagnes.

Slik spilles 1. serierunde helgen 19. juni dersom alt går som planlagt:

Avdeling 1:

Alta - Moss
Brattvåg - Asker
Eidsvold Turn - Florø
Hødd - Senja
Kongsvinger - Fløya
Kvik Halden - Tromsdalen
Vålerenga 2 - Bærum

Avdeling 2:

Vard Haugesund - Kjelsås
Øygarden - Rosenborg 2
Fløy - Sotra
Egersund - Nardo
Odd 2 - Fram Larvik
Levanger - Notodden
Skeid - Arendal

Foto: Privat

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form