Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

«Først og fremst vil jeg beklage til Bastionen og alle dere andre i Lyn»

Lyn-spiss Abdurahim Laajab ber om unnskyldning og håper supporterne nå kan fokusere på høstens opprykkskamp og lørdagens toppkamp mot Egersund.

Foto: Digitalsport

Tre dager før den viktige toppkampen mot Egersund på Bislett, publiserte Lyn en beklagelse fra Abdurahim Laajab på klubbens Twitter-konto.

Reaksjonene er blandede, og «Ibba» sier han ikke forventer å bli tilgitt, men ønsker fokus på det sportslige foran en høst der Lyn er i posisjon til å fortsette klatringen i divisjonssystemet og vende tilbake til nivå to i 2024.

Bakgrunnen for unnskyldningen er en kommentar i forbindelse med cupkampen mot erkerival Vålerenga tidligere i sommer der Laajab i et intervju uttalte: «Jeg er jo Vålerenga-gutt».

Selvmål

Lyn-spissen scoret faktisk et uheldig selvmål i cupkampen der Vålerenga - hans gamle klubb - vant 2-1. Oslo-gutten spilte i blant andre Skeid før han i 2012 fikk sjansen i VIF på øverste nivå.

Laajabs uttalelser har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier og vekket sterke reaksjoner hos Lyns sympatisører.

- Først og fremst vil jeg beklage til Bastionen og alle dere andre i Lyn. Jeg erkjenner at ordene jeg valgte i intervjuet under cupkampen kom helt feil ut, og at bildet på Twitter var uheldig i lys av den første hendelsen, selv om dette var i jobbøyemed.

Det nevnte bildet på Twitter viser de tidligere VIF-spillerne Mustafa Abdellaoue og Laajab på besøk på Intility Arena for å overrekke en blomst og ble publisert av Vålerengas avtroppende salgs- og markedssjef Mehram Amundsen-Ansari med følgende tekst:

- I dag har vi hatt gamle kjente innom som hadde med en hyggelig hilsen på vegne av seg selv og (Bjerke VGS). Kan bekrefte at begge er veldig glad i Vålerenga fortsatt.

Toppkamp

Laajab bruker selv ordet «respektløst» i sin beklagelse og erkjenner at timingen for kommentaren i forbindelse med cupkampen var «særdeles uheldig».

- Vi i klubben forstår og respekterer misnøyen dere har følt på og uttrykt. Samtidig verdsetter vi deres store engasjement for klubben. Også vi håper at dette ikke blir et fokus på kampene. Vi håper og tror at god og underholdende fotball kan få stå i sentrum når det er kamp. Det er til alles beste, skriver Lyn selv i Twitter-meldingen.

38 år gamle Laajab spilte for yngre lag i Vålerenga og var innom Skeid, Sørumsand, Borussia Möncengladbach, Notodden og Mjøndalen og Strømmen før han fikk sjansen på toppnivå for moderklubben i 2012.

Etter opphold i Stabæk og Bodø/Glimt tilbragte «Ibba» sju år i kinesisk og japansk fotball før han returnerte til Norge og ble Lyn-spiller.

Denne sesongen står Laajab med ett mål på fem kamper for Lyn som har åtte poeng opp til Egersund og to til Arendal med to kamper mindre spilt foran høstsesongen.

Lørdag venter nettopp serieleder Egersund på Bislett.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form