Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Forsinkelser på Gjemselund: - Beklagelig

Heller ikke i oktober kan Kongsvinger returnere til Gjemselund. I verste fall må klubben spille eventuelle kvalifiseringskamper i en annen kommune.

Foto: Digitalsport

KIL har spilt sine to siste hjemmekamper i Kongsvingerhallen, også mandagens kamp mot Sogndal går under tak og nå er det klart at også oppgjørene mot Sandnes Ulf 17. oktober og Fredrikstad 29. oktober må flyttes.

- Jeg synes det er beklagelig at vi har kommet i en slik situasjon, sier Uno Frivoll, enhetsleder i KK Eiendom, til Glåmdalen.

- Samtidig er det viktig når vi nå rehabiliterer banen at denne blir så optimal som mulig. Vi har derfor tatt den vanskelige beslutningen å fjerne massene for å sikre at det ikke oppstår problemer med banen etter ferdigstillelse.

Kongsvingerhallen

Det er arbeidet med å skifte kunstgressdekket på Obos-arenaen som skaper trøbbel for Kongsvinger. Da slikt arbeid også er væravhengig, er det uklart når KIL kan returnere til sin hjemmebane.

Tidligere i høst fikk klubben først nei på søknaden om spill i Kongsvingerhallen i en overgangsperiode før Norges Fotballforbund snudde. I verste fall er Gjemselund-sesongen over og klubben må spille eventuelle kvalifiseringskamper for opprykk i en annen kommune.

Et slikt scenario bekymrer KIL-ledelsen.

- Vi ser at dette vil medføre betydelige inntektstap for oss. Og vi vet enda ikke om vi får spille i Kongsvingerhallen mot Sandnes Ulf og Fredrikstad. Dette må vi søke NFF om, sier KIL-sjef Espen Nystuen til Glåmdalen.

Tilført masse

Glåmdalen siterer en e-post fra Frivoll og KKEiendon hvor man kan lese følgende:

- Kongsvinger kommune har nå, i dialog med grunnentreprenør, konkludert med at de tilførte massene på Gjemselund bane 1 må fjernes for å sikre at banen har korrekt drenering og kvalitet. Dette vil medføre at prosjektet blir forsinket.

KIL er et av formlagene på nivå to, står nå med tre strake seirer og har kun ett poeng opp til Ranheim på sjetteplassen som gir kvalifisering om spill i Eliteserien neste sesong.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form