Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Forlenger etter skuffelsen: - Føler med hånden på hjertet at vi har noe på gang

Kjetil Kristoffersen får med seg kompisen Jan Eddie Hansen og gjør nok et forsøk på å løfte den sovende fotballbyen Tønsberg flaggskip opp i 2. divisjon.

Foto: Digitalsport

Nye FK Eik Tønsberg, sammenslåingen av satsingsklubben FK Tønsberg og Eik IF Tønsberg, har fått en treg start.

Debutsesongen 2020 ble rett og slett ikke noe av, i 2021 røk opprykket i siste serierunde og denne sesongen endte Eik helt nede på en skuffende fjerdeplass med tolv poeng opp til naboen Fram Larvik.

Det holder ikke i en by som ønsker å være en del av toppfotballen og som tidvis også beviser nettopp det med imponerende tilskuertall.

- Jeg syns rett og slett det er gøy å trene Eik. Og jeg føler med hånde på hjertet at vi har noe på gang. Det ville vært bittert å gi opp det arbeidet vi har startet etter bare én sesong, sier trener Kjetil Kristoffersen til Tønsbergs Blad.

Forlenger

Treneren med den allsidige bakgrunnen forlenget nylig sin avtale med Eik og får nå med seg kompis Jan Eddie Hansen, også han fra nabobyen Horten, i trenerteamet.

Hansen har tidligere ledet FK Tønsberg, forgjengeren til dagens Eik Tønsberg som rakk å få med seg én sesong på nivå to, og har de siste årene jobbet blant annet som sportslig leder, trenerveileder og spillerutvikler i Eik.

Han erstatter dermed Stian Semb Aasmundsen som vendte tilbake til Tønsberg foran 2022-sesongen, men som nå returnerer til Consto Arena for å bli spillerutvikler i gamleklubben Mjøndalen.

- Stian sto for 23 målpoeng for oss i sesongen som gikk. Det er klart han blir vanskelig å erstatte, sier Kristoffersen.

Profilen blir

I tillegg til Aasmundsen er det klart at Prince Mambouana, Josue Ntoya og Frederic Mauger-Mang ikke blir en del av Eik-troppen i 2023.

Det gjør derimot viktige Markus Dahlen Brændsrød og Anders Nygaard som begge forlenget sine kontrakter forrige uke.

- For oss var det helt avgjørende at Kjetil fortsatte som trener. Det hadde vært tungt å starte helt på nytt igjen med ny trener, ny spillestil og ny stall, sier Nygaard til Tønsbergs Blad.

Eik var i en tøff 3. divisjonsavdeling denne sesongen der både Tønsberg-klubben, Fram Larvik og Pors hadde store opprykksambisjoner i tillegg til at Follo overrasket stort. Hvilke lag Kristoffersens gutter må ha bak seg på tabellen neste sesong, blir klart fredag.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form