Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Forlater Optime Arena: - Ingen planer om å legge ned klubben

15 år etter åpningen av Optime Arena, flytter Notodden FK nå aktiviteten til Snøggs anlegg på Sætre for å spare penger.

Foto: Digitalsport

«Notodden Fotball – NFK har besluttet å flytte ut fra Optime Arena og til anlegget på Sætre. Notodden Kommune har sagt ja til dette, og vil tilrettelegge for at begge klubber kan drive sin virksomhet på anlegget på Sætre».

Slik innleder Notodden pressemeldingen som bekrefter ryktene som har svirret i høst. En rekke klubber har bygget nye anlegg i håp om å bedre økonomien, men 2. divisjonsklubben, som berget plassen i siste serierunde, forlater altså sin relativt ferske arena for å få mer å rutte med.

- Vi har årlige utgifter som er høyere enn to millioner kroner på anlegget. Og med dagens strømpriser tyder alt på at den summen vil øke neste år. Skal vi bli på Optime trenger vi rundt 2,5 millioner mer i inntekter, har styreleder Jonny Pettersen tidligere uttalt til Telen.

NFK-ledelsen, som i fjor måtte tåle et underskudd på rundt én million, håper å spare rundt 1,5 millioner i året på Sætre-flyttingen.

- Begge klubber ved sine respektive styrer, understreker at prosessen er positiv for begge klubber = vinn-vinn, og at dette vil styrke FOTBALLEN i Notodden, heter det i pressemeldingen.

Flytter

Denne uken kom bekreftelsen på at Optime Arena trolig blir stående tom og forlatt fremover når Notodden tar med seg både administrasjon og sportslig satsing til Snøggs anlegg på Sætre allerede 1. desember.

Snøgg-huset har nylig vært gjennom en oppgradering og skal være tilgjengelig for begge klubbenes personell. Treningstidene for barn og ungdom vil bli prioritert mens NFF skal inspisere anlegget og eventuelt godkjenne arenaen for spill på nivå tre i 2023.

- Etter nedrykket fra Obos-ligaen mistet vi støtte fra Norges Fotballforbund på minst tre millioner kroner. I tillegg har Kjetil Holta trukket seg ut som sponsor. Det er summer som det er umulig å erstatte gjennom lokale sponsorer og støtte. Vi har i år kuttet kostnader der vi kan på ansatte, og spillerbudsjettet er blant de laveste i PostNord-avdelingene, sier Pettersen.

15 år i Idrettsparken

Mye takket være Kjetil Holtas støtte har Notodden FK, som er et resultat av samarbeidet mellom Snøgg og Heddal, i flere perioder hevdet seg i 1. divisjon. De siste årene har mye handlet om å berge plassen i 2. divisjon - samt økonomien.

- Vi har ingen planer om å legge ned klubben. Det er et faktum at vi i dag bruker 60 prosent på drift, og 40 prosent på sportslig aktivitet. Slik kan vi ikke fortsette. Vi skal være en fotballklubb som genererer aktivitet – ikke være en klubb som bruker flere millioner på å drifte et anlegg, sa styrelederen før flyttingen var et faktum.

Idrettsparken i Notodden, som nå bærer navnet Optime Arena, sto klar til 2008-sesongen. Hovedtribunen med 2257 seter under tak ble åpnet rundt ett år senere. va som nå skjer med arenaen er uklart.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form