Lukk søk

Lavere divisjoner

October 15, 2021

Fordel Staal i «kokosligaen»: - Hver kamp kan få alle utfall

Staal Jørpeland har tre poeng ned til nærmeste konkurrent med like mange kamper tre runder før slutt. I landets villeste avdeling må det kunne kalles en sold luke!

Foto med tillatelse: Vindbjart FK

- Jeg er ikke helt sikker, men jeg lurer på om det kan være den største marginen noen har ledet med i år, sier Staal Jørpeland-trener Vegard Oftedal til norskfotball.com.

Det sier i så fall litt om den spinnville avdelingen der det etter å ha strukket seg ut noe de siste ukene nå skiller fem poeng mellom de ni øverste lagene på tabellen. MK på niendeplass vil være kun to poeng bak Staal med seier i lørdagens storkamp på Jørpeland stadion.

- Alle slår alle. Det er så jevnt. Hver kamp er tett og kan få alle utfall. Det er ikke mye som skiller, og det er like tøffe kamper mot lagene i bunnen, sier Oftedal.

- Er jevnheten i avdelingen en styrke eller svakhet?

- Jeg tror det er en styrke. Det er helt umulig å sammenligne med de andre avdelingene, men jeg tror det. Det kan godt hende det er enkeltlag som er velig gode andre steder, men her er det mengde på et høyt nivå.

Leder

Staal står med 20 poeng på 10 kamper foran helgens runde. Vindbjart slo Donn hele 7-2 torsdag kveld og følger med 19 poeng og én kamp mer spilt.

Det har også tredjeplasserte Viking 2 (17 poeng) som uansett ikke kan rykke opp.

Sola, Djerv 1919, Express og Brodd har også alle 17 poeng. Stavanger-laget Brodd åpnet med tre strake tap, men rekken 5-2-0 har sendt laget inn i opprykkskampen.

Og neste helg venter Staal Jørpeland på Midjord.

- Vi har lyst til å mene selv at vi er det beste laget, men det er jevnt. Vi har hatt marginer med oss og marginer mot oss underveis. Men vi har hatt en målsetting om å ligge der vi ligger. Ambisjonen var å kjempe helt i toppen. Opprykk kan være en konsekvens av det, sier Oftedal.

Rustet for 2. divisjon?

Fotballfylket Rogaland har Viking og Haugesund på øverste nivå, Bryne og Sandnes Ulf på nivået under og Egersund som kjemper om opprykk fra PostNord-ligaen. Staal-gjengen mener det må være plass til et 2. divisjonslag også på Jørpeland hvor det bor i overkant av 7000 mennesker.

- Det kan være at et opprykkslag fra Rogaland blir alene i 2. divisjon neste sesong. Da blir det spillertilgang. Selv om vi holder til litt utenfor Stavanger, snakker vi bare en halvtimes kjøretur. Det bør ikke være noe problem, sier Staal-treneren.

- Er klubben rustet for opprykk?

- Det er jeg usikker på, men klubben har veldig lyst. Det krever mer, men det tenker jeg vi skal klare å få til. Vi har kjempet, prøvd og ønsket dette en stund nå. Skulle det gå veien må vi gå noen runder med alle mann. Da må det blant annet trenes mer.

Lørdagens kamp på Jørpeland stadion blir også en duell mellom avdelingens to toppscorere; MK-spiss Peder Dovland med 13 nettkjenninger mot Staals tidligere Viking-spiss Even Østensen med 12.

- Om ikke det blir tilskuerrekord så håper vi det kommer flere enn det har gjort på seriekampene de siste årene. Det hadde vært kjekt å nærme seg 1000 mennesker. Det er bra potensiale her, sier Oftedal.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form