Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Fordel Sandefjord etter Flint-tabbe: - Hjelper oss veldig

Flint varlet selv at de hadde benyttet en spiller som skulle sonet karantene og mister tre poeng som kan bli helt avgjørende i opprykksduellen i Vestfold.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

– Det er jo ikke noen ulempe for oss, det er det ikke. Det hjelper oss veldig. Men dette skal jeg absolutt ikke godte meg over, og jeg håper ikke at det er en slik ting som avgjør denne opprykksduellen, sier Sandefjord-trener Sigurd Andreas Holmen til Sandefjords Blad.

10-1-0 og 48-6 i målforskjell sier ikke alt om seriestarten til hardtsatsende Flint i 4. divisjon. I 4-0-seieren borte mot Teie satte Flint inn en spiller som skule sone karantene for fire gule kort.

Tønsberg-klubben varslet selv om feilen og ble fratatt de tre poengene. Det betyr at Sandefjord BK nå leder avdelingen med 34 poeng på 13 kamper mens Flint står med 28 poeng på 11 kamper.

Også ambisiøse Åsgårdstrand er innblandet i opprykksstriden. Og for å nevne det med en gang: Torsdag 31. august møtes Flint og Sandefjord BK i Tønsberg.

Vil opp

Norskfotball.com vil også denne høsten følge opprykksstriden i alle landets 4. divisjonsavdelinger. Flints nedrykk under John Arne Riises ledelse i den amputerte 2021-sesongen ble rikelig dokumentert i mediene og også gjennom en egen TV-serie.

Nå er det Shaun Constable, som tidligere jobbet i Sandefjord Fotball, som forsøker å få den store breddeklubben tilbake på fjerde nivå.

Da passer det svært dårlig å miste de tre poengene fra Teie-kampen. Constable har uttalt at klubben håpet på en mildere straff, men innrømmer samtidig tabben som kan vise seg å bli kostbar.

- Vi styrer vår egen skjebne i opprykkskampen. Vinner vi de kampene vi må vinne så blir det tabelltopp til slutt. Det som er viktig nå er at vi ikke lar denne feilen påvirke oss negativt. Jeg tror nesten det kan sveise oss sammen ytterligere, og gjøre oss enda mer motivert, sier Constable til Tønsbergs Blad.

Dannet SF

Sandefjord Ballklubb kjempet lenge med Runar om posisjonen som den beste laget i byen og har en rik historie med cupfinaler og spill på øverste nivå før rivalene gikk sammen og dannet Sandefjord Fotball i 1998.

Siden har ballklubben levd en anonym tilværelse nede i divisjonene og har også vært helt nede på nivå seks, men hjemmekampene spilles fortsatt på den gamle eliteseriearenaen i Bugårdsparken.

Nå lever opprykkshåpet inn i høsten der mye kan bli avgjort i Tønsberg neste uke.

- Jeg håper ikke at det er disse tre poengene som avgjør det hele. Men om så skjer, så takker vi jo heller ikke nei til det, sier trener Holmen om Flint-tabben.

PS! Vinneren av 4. divisjonsavdelingen i Vestfold må ut i kvalifisering mot vinneren i Østfold om én ledig plass i 3. divisjon i 2024.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form