Lukk søk

PostNord-ligaen

May 10, 2024

Før toppkampen: - La oss lage «Miracle on Gressbanen»!

Eik Tønsberg-trener Kjetil Kristoffersen håper på fotballutgaven av «Miracle on Ice» foran lørdagens toppkamp mot Jerv i sommerbyen.

Foto: Knut G. Bjerva

Så sent som i 2022 spilte Jerv i Eliteserien mens Eik Tønsberg endte på fjerdeplass i sin avdeling i 3. divisjon.

To år senere, og foran lørdagens toppkamp i Tønsberg, skiller det ett poeng mellom de to lagene i PostNord-ligaen avdeling 1.

Det får den karismatiske Eik-treneren Kjetil Kristoffersen til å ta i bruk store ord:

- Vi husker alle «Miracle on Ice». La oss lage vårt «Miracle on Gressbanen»! sa Kristoffersen i garderoben etter forrige helgs 1-0-seier over Sotra, ifølge Tønsbergs Blad.

Hockeysensasjon

Vi må tilbake til 1980, OL og ishockey for å finne forklaringen på «Miracle on Ice». USA stilte der med et lag bestående av studenter og amatører som klarte å slå Sovjetjunionens stjernespekkede mannskap 4-3.

- Kjøp billetter til lørdagens storkamp nå. Lars Bohinens mannskap kommer til Tønsberg ett poeng foran våre egne gutter! Vi gleder oss allerede, skriver Eik på sin Facebook-side.

Eik Tønsberg er ubeseiret i 2. divisjonscomebacket mens Jerv har vunnet fire av fem kamper etter å ha ramlet ned to divisjoner på to år.

- Det blir en liten cupfinale eller en «mini-seriefinale» om du vil. Det er tidlig i sesongen, men akkurat nå har vi kvalifisert oss til en tidlig toppkamp mot Jerv. Og det er fortjent, sier Kristoffersen til Tønsberg Blad.

Ladet opp med fest

Pene 708 tilskuere var på plass da Sotra ble slått 1-0 sist. Lørdag blir det flere når Eik-supporterne mobiliserer og inviterer til toppkamp på nivå tre.

Mange ladet opp med Dance With A Stranger-konsert på et utested byen onsdag kveld der overskuddet av arrangementet i sin helhet tilfalt FK Eik Tønsberg.

- Nå har vi en jævla mulighet! Vi skal fylle den tribunen med hele Tønsberg. Dette blir en liten cupfinale med hele Tønsberg i ryggen. Ingenting kan stoppe oss. Ingenting! Bare tro det, sa Kristoffersen i en video publisert på Eiks Facebook-side.

Norsk Tipping har 2,05 på Jerv-seier på Gressbanen, som har kunstgress som underlag, lørdag og 2,75 i odds på H. Coolbet har Jerv som 2,20-favoritter i Tønsberg og tilbyr 2,80 på hjemmeseier.

Begge lag scorer betaler 1,50 hos Coolbet og 1,52 hos Norsk Tipping.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form