Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

Før avspark: Rekordjakt i Rogaland, KIL i form og Spjelkavik-opprykk?

Foto: Digitalsport

Eliteserien:

Sarpsborg - Lillestrøm

Nok en lørdagskamp for LSK som har fått for vane å få fri mens majoriteten av lagene gjør unna søndagsrunden. I dag venter et Sarpsborg-lag som ikke har fått det til å stemme under Lars Bohinen og som nå har kun tre poeng ned til nedrykksplass. Sist ble det 5-0-tap borte mot Strømsgodset i en merkelig fotballkamp der østfoldingene kanskje hadde fortjent å lede halvveis. LSK-trener Geir Bakke kjenner selvsagt Sarpsborg meget godt etter sine år som trener i klubben, men her må han klare seg uten flere sentrale brikker. Mads H. Christiansen, Igoh Ogbu (karantene), Kaan Kairinen og Gjermund Åsen kan alle miste kampen der LSK skal hevne 2-1-tapet hjemme mot Tromsø for en uke siden.

Sarpsborgs tre siste kamper:

Haugesund - Sarpsborg 2-1
Sarpsborg - Rosenborg 1-3
Strømsgodset - Sarpsborg 5-0

Lillestrøms tre siste kamper:

Lillestrøm - Brann 2-3
Odd - Lillestrøm 2-3
Lillestrøm - Tromsø 1-2

Odds:

Norsk Tipping: 2,50 - 3,45 - 2,60
Coolbet: 2,57 - 3,45 - 2,85

Vårt tips: U

Obos-ligaen:

Sandnes Ulf - Bryne

Også denne lørdagen blir vi velsignet med en herlig Obos-runde! Og et av høydepunktene er lokaloppgjøret i Rogaland der mye står på spill når Bryne tar turen inn til byen for å møte Sandnes Ulf. Bjarne Berntsen rakk i høst såvidt å pakke ut på Bryne-kontoret før han snudde og tok over Sandnes Ulf. Med ni kamper igjen å spille kjemper de to naboklubbene begge for ny kontrakt på nivå to der Bryne har fått et nødvendig oppsving med to strake hjemmeseirer. Ulf tapte på Hamar i midtuken, men også de lyseblå har to strake seirer på hjemmebane. Tidligere Ulf-spiss Morten Eriksen skal synge «Himmelen e alltid Lyseblå» før avspark der samarbeidsklubben håper på publikumsrekord på Øster Hus Arena.

Sandnes Ulfs tre siste kamper:

Jerv - Sandnes Ulf 1-0
Sandnes Ulf - Stjørdals-Blink 2-1
HamKam - Sandnes Ulf 3-1

Brynes tre siste kamper:

Bryne - Start 4-2
Sogndal - Bryne 0-0
Bryne - Ull/Kisa 2-0

Odds:

Norsk Tipping: 2,00 - 3,55 - 3,20
Coolbet: 2,15 - 3,65 - 3,33

Vårt tips: U

Obos-ligaen

Start - Åsane

Vi blir i Obos-ligaen der et av landets mest uforutsigbare lag holder til. Start går fra å holde middels PostNord-liganivå til å herje med Ull/Kisa og Raufoss i løpet av en uke. Hvilken utgave får vi her? Det blir en spesiell kamp for Stian Tjelmeland som var en del av Åsane-apparatet da klubben sjarmerte med sin ballbesittende spillestil. Nå forsøker han å få innprente den samme stilen i Kristiansand - med blandet hell så langt. De fem siste rundene har Start tapt annenhver kamp, og kun ett av de siste åtte oppgjørene på hjemmebane har endt med tre poeng. Basilio Ndong gikk av med skade på Raufoss og er usikker her. Åsane kommer fra en pen 1-0-seier i åpningen av den nye arenaen i Bergen.

Starts tre siste kamper:

Bryne - Start 4-2
Start - Fredrikstad 2-6
Raufoss - Start 1-3

Åsanes tre siste kamper:

Åsane - Aalesund 1-6
Ranheim - Åsane 2-2
Åsane - Sogndal 1-0

Odds:

Norsk Tipping: 1,80 - 3,95 - 3,55
Coolbet: 1,75 - 4,50 - 4,05

Vårt tips: H

PostNord-ligaen

Florø - Kongsvinger

Her skal det rett og slett være klasseforskjell på lagene. Florø har hevet seg etter en katastrofal start, og har styrket troppen solid i sommer, men KIL virker rett og slett ustoppelige på dette nivået. Nå står serielederen også med fire strake kamper uten baklengsmål, og avstanden ned til Hødd er på seks poeng med én kamp mindre spilt. Her venter en lang busstur til vest, men KIL-spillerne er vant med timer på veien og ankom byen i vest allerede fredag ettermiddag. Florø ligger nest sist sju runder før slutt etter å ha gått på tre strake ettmålstap. Mandag mistet laget ett poeng på overtid mot Vålerenga 2. Avstanden opp til trygg grunn er seks poeng, men det begynner å haste for Goncalo Pereira som her møter klubben han tidligere har vært assistenttrener i.

Florøs tre siste kamper:

Bærum - Florø 3-2
Florø - Alta 1-2
Vålerenga 2 - Florø 3-2

Kongsvingers tre siste kamper:

Hødd - Kongsvinger 0-0
Kongsvinger - Senja 5-0
Kongsvinger - Eidsvold Turn 6-0

Odds:

Norsk Tipping: 5,10 - 4,60 - 1,40
Coolbet: 6,00 - 4,70 - 1,45

Vårt tips: B

Norsk Tipping-ligaen

Spjelkavik - Kolstad

Det snakkes om den alltid jevne trønder-avdelingen i 3. divisjon, og 2021 er intet unntak. Fem runder før slutt er Spjelkavik serieledere, men bak lurer Strindheim (to poeng bak), Træff (tre poeng) og dagens motstander Kolstad (fire poeng). Spjelkavik-trener Magnus Oltedal har ledet laget til tre strake seirer og mener nå det er realistisk med opprykk til 2. divisjon. Kolstad meldte seg på i tetkampen med 4-3-seier mot naboen Tiller sist og reiser til Sunnmøre for andre gang på to uker. Sist endte det 0-0 mot AaFK-rekruttene. Trønderne satte seg på bussen allerede klokka 8 i morges og mener selv opprykkstoget går i dag. Resten av lagene på øvre halvdel vil trolig håpe på en U i gresset i vest.

Spjelkaviks tre siste kamper:

Orkla - Spjelkavik 1-4
Spjelkavik - Melhus 2-1
Ranheim 2 - Spjelkavik 0-7

Kolstads tre siste kamper:

Kolstad - NTNUI 2-1
Aalesund 2 - Kolstad 0-0
Kolstad - Tiller 4-3

Odds:

Norsk Tipping: 1,90 - 4,10 - 2,85
Coolbet: 1,90 - 3,80 - 3,45

Vårt tips: H

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form