Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Før avspark: Rekordjakt, borteform og skrell i vest?

For en fotballørdag i Norge! To deilige eliteseriekamper, full runde i Obos-ligaen pluss spennende oppgjør i haugevis både i PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen står på menyen.

Foto: Digitalsport

Eliteserien:

Odd - Lillestrøm

Ny lørdagskamp for LSK som sviktet hjemme mot Brann sist helg. Det førte til at laget ramlet ned til femteplass, men mot alle odds er Lillestrøm fortsatt for fullt med i medaljekampen. Da er dette en kamp der man må ha med seg minst ett poeng - og aller helst tre. Det er forøvrig 67 år (!) siden det endte uavgjort mellom disse lagene i Skien. Ingen lag har tatt flere poeng på bortebane i Eliteserien denne sesongen enn Geir Bakkes gutter. Kaan Kairinen har status som usikker, Espen Garnås soner karantene og keeper Mads Hedenstad Christiansen er fortsatt ute. Odd tok et sterkt poeng i Bodø sist - uten Sondre Rossbach som ble vraket mellom stengene til fordel for den svenske unggutten Leopold Wahlstedt.

Odds tre siste kamper:

Rosenborg - Odd 5-0
Odd - Strømsgodset 0-1
Bodø/Glimt - Odd 1-1

Lillestrøms tre siste kamper:

Haugesund - Lillestrøm 0-3
Mjøndalen - Lillestrøm 1-2
Lillestrøm - Brann 2-3

Odds:

Norsk Tipping: 2,45 - 3,45 - 2,70
Coolbet: 2,65 - 3,55 - 2,70

Vårt tips: B

Obos-ligaen:

Raufoss - KFUM Oslo

Husker du tilsvarende oppgjør fra forrige sesong? Hvis ikke anbefaler vi deg å kikke på høydepunktene fra det elleville 5-4-oppgjøret i snøværet i siste serierunde som inneholdt det aller meste. Like mye action denne gang er faktisk knapt mulig, men underholdende bør det bli på Toten mellom to offensive lag. Begge var i aksjon så sent som onsdag der Raufoss tapte 2-1 etter en sen scoring i Sogndal mens Kåffa slo Fredrikstad med samme sifre på Ekeberg og sikret samtidig seier nummer tre på rad. Klarer de fire? Det betyr i så fall klubbrekord på dette nivået! Raufoss får tilbake Nicolai Fremstad fra karantene og trolig Edvard Race fra skade, men savner sårt spissen Mame Mor Ndiaye som har vært til ny MR-undersøkelse denne uken. Mohammed Mahnin og Johannes Nunez er ute med skader siden sist.

Raufoss'tre siste kamper:

Aalesund - Raufoss 4-2
Raufoss - Sandnes Ulf 1-0
Sogndal - Raufoss 2-1

KFUM Oslos tre siste kamper:

Ull/Kisa - KFUM Oslo 0-1
Start - KFUM Oslo 2-3
KFUM Oslo - Fredrikstad 2-1

Odds:

Norsk Tipping: 2,25 - 3,75 - 2,65
Coolbet: 2,60 - 3,70 - 2,60

Vårt tips: U

Strømmen - HamKam

Kjetil Rekdals HamKam virker rett og slett ustoppelige i Obos-ligaen. På et drøyt år har trenerveteranen ført kameratene fra bunnen på nivå to uten en eneste seier til å ha stø kurs mot comeback på øverste nivå. Fem strake seirer betyr seks poeng ned til kvalifiseringsplassene. Rekdal stiller tøffe krav og gjorde grep til pause sist til tross for 3-0-ledelse mot Bryne. På tur står hedmarkingene med råsterke 7-1-1 denne sesongen. Da skal rett og slett ikke Strømmen ha noe å stille opp med i et oppgjør der HamKam også vil være i flertall på tribunen. Et skadeplaget Strømmen så ut til å tape den meget viktige bunnduellen mot Stjørdals-Blink sist, men reddet ett poeng på overtid. Men kun to seirer på 18 kamper betyr trøbbel og en mulig slutt på Obos-eventyret. Dette blir en spesiell kamp for Strømmen-legenden Espen Olsen samt Hasan Kurucay og Morten Bjørlo som i fjor spilte for de røde og grå.

Strømmen tre siste kamper:

Åsane - Strømmen 2-1
Strømmen - Jerv 2-3
Stjørdals-Blink - Strømmen 1-1

HamKams tre siste kamper:

HamKam - Start 3-2
Åsane - HamKam 0-4
HamKam - Bryne 3-0

Odds:

Norsk Tipping: 5,00 - 4,00 - 1,55
Coolbet: 4,65 - 4,25 - 1,70

Vårt tips: B

Post-Nord-ligaen:

Florø - Alta

Er det en liten skrellfare i vest her? Vi tror det. Det tok faktisk 11 serierunder før Florø vant en kamp denne sesongen, men siden borteseieren over Senja har laget vært konkurransedyktige i avdelingen. Trener Goncalo Pereria har fått inn flere forsterkninger, blant andre tidligere Sandefjord-spiss George Gibson, og står med full pott på de to siste hjemmekampene. Med fem poeng opp til lagene over streken må det plukkes flere poeng på Florø stadion, og da kan dette være en fin anledning selv om portugisiske Nelsinho soner karantene her. Gnisten virket å ha gått litt ut av det rutinerte Alta-mannskapet etter hjemmetapet mot KIL. Tre strake tap, i praksis lite å spille for og en seig tur til vest er ikke optimalt for en gjeng som kan også allerede har begynt å tenke på cupfesten mot Bodø/Glimt i Finnmark onsdag.

Florøs tre siste kamper:

Hødd - Florø 7-1
Florø - Senja 3-0
Bærum - Florø 3-2

Altas tre siste kamper:

Alta - Kongsvinger 2-3
Brattvåg - Alta 2-0
Alta - Eidsvold Turn 1-3

Odds:

Norsk Tipping: 3,40 - 3,95 - 1,75
Coolbet: 3,95 - 4,05 - 1,75

Vårt tips: H

Norsk Tipping-ligaen:

Gjøvik-Lyn - Gjelleråsen

Nummer 1 mot nummer 2 i 3. divisjon avdeling 1. Gjøvik-Lyn er det eneste laget i hele 3. divisjon med full pott så langt, men den utsatte kampen mot FK Toten har gitt Gjelleråsen sjansen til å innta tabelltoppen etter en strålende start. Vi tror Gjøvik-Lyn har det beste laget i avdelingen med det klart høyeste toppnivået, men dette kan være en kamp som passer Gjelleråsens kontringsfotball. Her må nittedølene klare seg uten Mustafa Hassan som ble skadet sist og trolig mister resten av sesongen. Heller ikke Johannes Grødtlien rekker denne. Gjøvik-Lyn-toppscorer Rocky Lekaj mener den tradisjonsrike klubben slår alle lag i avdelingen på en god dag, og da passer det godt for mjøsguttene å ta frem toppnivået i de kommende toppkampene mot Gjelleråsen og Elverum.

Gjøvik-Lyns tre siste kamper:

FUVO - Gjøvik-Lyn 0-1
Gjøvik-Lyn - Raufoss 2 7-1
Gjøvik-Lyn - Grorud 2 4-1

Gjelleråsens tre siste kamper:

Gjelleråsen - Ull/Kisa 2 1-1
Nybergsund - Gjelleråsen 2-3
Gjelleråsen - Toten 2-0

Odds:

Norsk Tipping: 1,70 - 4,20 - 3,40
Coolbet: 1,65 - 4,50 - 4,10

Vårt tips: H

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form