Lukk søk

Eliteserien

September 21, 2023

Før avspark: Presset VIF, Strømmen i form og lokaloppgjør i sør

Geir Bakke jakter sin første seier som Vålerenga-trener når klubben feirer 110 år lørdag med en svært viktig hjemmekamp mot Sandefjord.

Foto: norskfotball.com

Eliteserien:

Vålerenga - Sandefjord

Geir Bakke leder Vålerenga for tredje gang lørdag, men jubelen har lagt seg siden dagen den tidligere LSK-sjefen ble presentert på Valle og laget noen få timer senere slo Brann ut av cupen. Påfølgende helg var VIF sjanseløse hjemme mot Molde og forrige helg ble det null poeng mot Odd i Skien i et oppgjør der VAR fikk mest fokus. Lørdag skal Oslo-klubben feire 110 år med en meget viktig hjemmekamp mot Sandefjord. Og hvis man ser på tabellen, er det all grunn til å flytte fokus fra festlighetene rundt og på Intility Arena lørdag til alvoret på banen. Vålerenga har kun to lag bak seg på tabellen, et av dem er Sandefjord, og avstanden opp til Stabæk og HamKam er nå på fem poeng. Vegar Eggen Hedenstad hos VIF og gjestenes Ian Smeulers soner karantene. Sandefjord har sluppet inn ni mål på de to siste kampene - skal de ta poeng her må det tettes igjen.

Vålerengas tre siste kamper:

Tromsø - Vålerenga 0-0
Vålerenga - Molde 0-4
Odd - Vålerenga 2-1

Sandefjords tre siste kamper:

Sandefjord - Stabæk 0-0
LSK - Sandefjord 4-2
Sandefjord - Bodø/Glimt 2-5

Odds:

Norsk Tipping: 1,45 - 4,70 - 6,00
Coolbet: 1,51 - 4,87 - 6,15
Unibet: 1,54 - 4,50 - 5,50
ComeOn: 1,51 - 4,53 - 5,72

Vårt tips: H

2. divisjon:

Strømmen - Gjøvik-Lyn

Kasey Wehrmans Strømmen er i kjempeform og oppe på en sterk fjerdeplass i 2. divisjon. Laget var spådd en tilværelse på nedre halvdel, men har vist en sterk evne til å avgjøre jevne kamper og står med sju seirer på tolv kamper. Avstanden opp til Tromsdalen på kvalifiseringsplass er på sju poeng, og opprykk er kanskje ikke realistisk, men Strømmen er i ferd med å levere en kruttsterk sesong. 4-1-seieren i lokaloppgjøret borte mot Ull/Kisa var både årsbeste og en perfekt start på høsten. Gjestene har slitt med økonomien, er allerede trukket ett poeng og det kan bli flere. Espen Haugs fremtid er uavklart, men et skadeplaget Gjøvik-Lyn imponerte stort og tok en meget viktig seier sist da Sotra ble slått 4-1 og sikret god kontakt med lagene over streken. Hjemme på Gjøvik stadion hadde laget kun scoret tre mål hele sommeren før det løsnet skikkelig sist.

Strømmens tre siste kamper:

Junkeren - Strømmen 3-1
Strømmen - Kvik Halden 2-1
Ull/Kisa - Strømmen 1-4

Gjøvik-Lyns tre siste kamper:

Gjøvik-Lyn - Tromsdalen 0-3
Bærum - Gjøvik-Lyn 1-1
Gjøvik-Lyn - Sotra 4-1

Odds:

Norsk Tipping: 1,58 - 4,10 - 4,10
Coolbet: 1,68 - 4,30 - 4,10
Unibet: -
ComeOn: -

Vårt tips: H

3. divisjon:

Mandalskamertene - Start 2

Det er slutt på tiden der MK var best i sør og slo Start tre ganger på samme sesong, men det legges fortsatt opp til fotballfest i sør selv om motstanderen nå heter Start 2. Mandalskameratene er i form og tok en sterk seier borte mot Vindbjart i lokaloppgjøret sist som sendte de grønne opp på en fin tredjeplass. Pors leder med 33 poeng, Eik Tønsberg har 31 og MK 26. Det virker langt opp til opprykk for MK-gjengen, men en plass blant de tre beste vil være en solid prestasjon for laget som har variert stort de siste årene. Start 2 er tabellnabo, og det ventes mye folk til idrettsparken lørdag der MK melder at Jesper Ørner, Bendik Valand og Daniel Osestad er tilbake i trening samtidig som flere spillere er på vei inn.

MKs tre siste kamper:

MK - FFK 2 2-2
MK - Åskollen 2-0
Vindbjart - MK 1-3

Starts tre siste kamper:

Start 2 - Halsen 2-2
Odd 2 - Start 2 2-7
Start 2 - FFK 2 7-0

Odds:

Norsk Tipping: -
Coolbet: -
Unibet: -
ComeOn: -

Vårt tips: H

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form