Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

Før avspark: Opprykkskamp, nedrykksdrama og Oslo-duell

Obos-ligaen styrer unna helgen denne omgangen med runder fredag og mandag, men mye kan bli avgjort i 2. divisjon og ett hakk lenger ned spilles den 13. og siste runden!

Foto med tillatelse: Anders Vindegg, skeid.no

Eliteserien:

Rosenborg - Lillestrøm

Hva er det med LSK og lørdagskamper? Det er faktisk smått utrolige ni uker siden kanarifuglene var i aksjon på en søndag. Kun fire poeng skiller disse to lagene seks runder før slutt, men det er Rosenborg som har vært i best form den siste tiden. LSK fikk likevel en opptur i midtuken der tafatte Stabæk ble slått greit 3-0 på Åråsen. Pål André Helland leverte sin kanskje beste kamp for sesongen der, og mange husker vel kanskje hva som skjedde sist han møtte gamleklubben? Thomas Lehne Olsen var også tilbake sist og leverte to scoringer. RBK mener gullsjansen glapp med 0-0 i Haugesund onsdag, men avstanden opp til Molde og Viking er ikke avskrekkende. Da bør denne kampen helst vinnes.

RBKs tre siste kamper:

RBK - Vålerenga 2-2
RBK - Sandefjord 4-1
Haugesund - RBK 0-0

LSKs tre siste kamper:

Sarpsborg - LSK 2-1
LSK - Kristiansund 0-0
LSK - Stabæk 3-0

Odds:

Norsk Tipping: 1,58 - 4,20 - 5,10
Coolbet: 1,60 - 4,40 - 5,65

Vårt tips: H

PostNord-ligaen:

Kjelsås - Skeid

Lokaloppgjør i Oslo mellom to klubber som holder til kun noen hundre meter fra hverandre. Og begge har mye å spille for selv om Kjelsås kan gå helgene noe roligere i møte med kun ett tap på de fem siste kampene. Eivind Kampens mannskap slo Vard sist hjemmekamp og har siden fått med seg poeng fra Flekkerøy og Skien. Det betyr fem poeng ned til Nardo under streken tre runder før slutt. Skeid kom tilbake og fikk med seg det som kan bli et helt avgjørende poeng i toppkampen i Egersund, men klarte kun 2-2 mot Notodden sist. Det betyr at forspranget til nettopp EIK er på kun ett poeng foran denne runden der tigrene møter sjanseløse RBK 2. Det motsatte oppgjøret mellom Skeid og Kjelsås endte 4-0. Mye tyder på en jevnere batalje i dag.

Kjelsås' tre siste kamper:

Kjelsås - Vard 3-1
Fløy - Kjelsås 2-2
Odd 2 - Kjelsås 1-1

Skeids tre siste kamper:

Egersund - Skeid 2-2
Nardo - Skeid 0-4
Skeid- Notodden 2-2

Odds:

Norsk Tipping: 3,80 - 3,90 - 1,65
Coolbet: 4,10 - 4,10 - 1,72

Vårt tips: B

Norsk Tipping-ligaen:

Fana - Fjøra

To lag med alt å spille for i hver sin ende av tabellen i siste runde! Fana kan rykke opp med seier dersom Frigg skulle avgi poeng borte mot Årdal mens Fjøra kjemper for å unngå nedrykk. Fana røk 6-1 i seriestarten mot nettopp Frigg, men har gjort det meste riktig siden og står i den perioden med råsterke 10-1-0. Det holder likevel ikke til mer enn andreplass så langt. Lille Fjøra fra Sogndal har kommet seg over streken med to seirer på de tre siste kampene - den siste mot ambisiøse og bemidlede Lysekloster. Fjøra ligger på 10. plass, men må vinne her for å berge plassen dersom både Lysekloster og Brann-rekruttene tar tre poeng i sine kamper. Her blir det dramatisk!

Fanas' tre siste kamper:

Ready - Fana 1-5
Fana - Stord 5-2
Bjarg - Fana 1-3

Fjøras tre siste kamper:

Fjøra - Sogndal 2 6-1
Sandviken - Fjøra 3-1
Fjøra - Lysekloster 2-0

Odds:

Norsk Tipping: 1,20 - 6,10 - 8,20
Coolbet: 1,21 - 6,50 - 9,85

Vårt tips: H

4. divisjon:

Førde - Eid

Opprykksfinale i Sogn og Fjordane der Førde har minst ett bein i 3. divisjon med 3-0-seieren borte mot Eid sist. Returen spilles i Førde, men ikke på Førde stadion som ble stengt denne uken grunnet kraftig regn i vest som skapte umulige forhold for gressklipperen. Det betyr at oppgjøret flyttes til Hafstadparken. Førde-trener Terje Rognsø mener Eid kom i en 6-4-0-formasjon (!) sist, men her må gjestene angripe skal de ha noe som helst håp om å snu opprykksduellen. Førde har vunnet samtlige kamper denne sesongen mens Eid faktisk har tre strake tap. Laget holdt også på å miste førsteplassen i siste runde der Måløy var ett mål fra å passere gultrøyene i 4-1-seieren.

Førdes tre siste kamper:

Førde - Kaupanger 8-0
Stryn - Førde 1-5
Eid - Førde 0-3

Eids tre siste kamper:

Vik - Eid 2-1
Eid - Måløy 1-4
Eid - Førde 0-3

Odds:

Norsk Tipping: 1,18 - 6,15 - 7,15
Coolbet: 1,13 - 7,50 - 9,75

Vårt tips: H

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form