Lukk søk

Obosligaen

January 6, 2022

Før avspark: Nedrykksnerver og opprykkskamp i sør

Nå skal det hele avgjøres! Blir det kvalifisering på Arendal eller Hødd? Og blir det Stjørdals-Blink eller Ull/Kisa som rykker ned? I ettermiddag får du svaret.

Foto: Digitalsport

Eliteserien:

Lillestrøm - Strømsgodset

LSK kan i teorien fortsatt ta medalje i comebacket på øverste nivå, men det skiller seks poeng opp til Viking i tillegg til at også RBK og KBK må passeres. De siste ukene har laget tatt en råsterk seier på Lerkendal, vært best hjemme mot Vålerenga i 0-0-kampen og tapt, som de fleste andre, borte mot Bodø/Glimt. Nå er målet fjerdeplassen som kan gi e-cupspill i 2022. Strømsgodset varierer enda mer i prestasjonene. Det illustreres godt i de to siste hjemmekampene som har gitt spinnville 6-0 over Molde og 2-1-tap mot Mjøndalen. Hele ti poeng ned til kvalifiseringsplass tre runder før slutt må sies å være en sterk prestasjon av det nederlagsdømte mannskapet.

LSKs tre siste kamper:

RBK - LSK 1-3
LSK - Vålerenga 0-0
Glimt - LSK 2-0

Godsets tre siste kamper:

Godset - Molde 6-0
Tromsø - Godset 1-1
Godset - Mjøndalen 1-2

Odds:

Norsk Tipping: 1,70 - 3,95 - 4,40
Coolbet: 1,67 - 4,35 - 4,95

Vårt tips: H

Obos-ligaen:

KFUM Oslo - Jerv

To lag som kanskje møtes igjen i kvalifiseringskamp om noen uker. Jerv var kun ett poeng bak direkte opprykk en periode forrige lørdag, men håpet forsvant da Aalesund snudde og slo Ull/Kisa. Nå er det kvalifisering som gjelder for Arne Sandstøs gutter som sto med strake kamper uten seier før det ble 2-0 over Raufoss sist. KFUM har to poeng ned til Åsane, og kan i teorien også bli tatt igjen av Sandnes Ulf med tap, men ett poeng er mest sannsynlig nok til å bli nummer seks. Oslo-laget kan også passere Sogndal med seier her. Denne kampen spilles på Intility Arena da KFUMs midlertidige anlegg på Ekeberg ikke har godkjent flomlys.

KFUMs tre siste kamper:

Ranheim - KFUM 1-3
KFUM - Sogndal 3-1
Sandnes Ulf - KFUM 1-1

Jervs tre siste kamper:

Jerv - Grorud 0-0
Bryne - Jerv 2-0
Jerv - Raufoss 2-0

Odds:

Norsk Tipping: 2,00 - 3,70 - 3,10
Coolbet: 2,20 - 3,60 - 3,25

Vårt tips: U

Obos-ligaen:

Ull/Kisa - Sogndal

Her er utgangspunktet veldig greit for Ull/Kisa. Jessheim-laget må slå Sogndal og samtidig håpe Stjørdals-Blink ikke tar tre poeng mot Aalesund. Hvis ikke blir det 2. divisjonsfotball i 2022. Kisa har hatt tre hovedtrenere denne sesongen, og Steffen Landro står fortsatt uten seier. Det har faktisk blitt ville 14 kamper på rad uten full pott for laget som sist kunne rope seiersropet 26. august! Det var tre måneder siden i går. I kveld må det skje igjen skal det finnes håp om videre eksistens på nivå to. Sogndal er i praksis sikret kvalifisering, men kan bli både nummer fem og seks. Formen er ikke den beste med kun to seirer på de siste ti kampene.

Kisas tre siste kamper:

Strømmen - Ull/Kisa 2-1
Ull/Kisa - Sandnes Ulf 1-2
Aalesund - Ull/Kisa 4-2

Sogndal tre siste kamper:

KFUM - Sogndal 3-1
Sogndal - Stjørdals-Blink 1-1
Sogndal - Start 1-1

Odds:

Norsk Tipping: 2,95 - 3,65 - 2,10
Coolbet: 2,95 - 4,25 - 2,15

Vårt tips: U

PostNord-ligaen:

Arendal Fotball - Hødd

Arendal eller Hødd mot Ull/Kisa eller Stjørdals-Blink? Ett av de fire lagene skal spille i Obos-ligaen neste sesong. Hødd har tapt kun to kamper denne sesongen og tok første stikk i denne duellen med 2-1 hjemme på Høddvoll for uke siden. Kevin Knappens gutter ledet 2-0 før sørlendingene scoret et viktig bortemål kvarteret før slutt. Arendal hadde hele ni mann ute sist, men har jobbet hele uken for å stable spillere på bena. En av dem er toppscorer Andreas Hellum som ble hvilt sist i håp om å bli bra nok med en ekstra ukes hvile. Nå melder han seg klar for laget som ikke har tapt en eneste hjemmekamp i år og håper på støtte fra 1500-2000 arendalitter i ettermiddag. Dette kan bli en thriller!

Arendals tre siste kamper:

Odd 2 - Arendal 2-3
Arendal - EIK 5-2
Hødd - Arendal 2-1

Hødds tre siste kamper:

Moss - Hødd 1-3
Hødd - Bærum 3-1
Hødd - Arendal 2-1

Odds:

Norsk Tipping: 2,15 - 3,70 - 2,55
Coolbet: 2,30 - 3,70 - 2,80

Vårt tips: H

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form