Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Før avspark: Klassiker på Åråsen, Obos-ligaen er tilbake og naboduell i nord

Klubbfotballen i Norge er tilbake på alle nivåer etter landslagsoppholdet. Og allerede i dag finnes det godbiter i Eliteserien, det er full runde i Obos-ligaen og masse kamper nedover i divisjonene.

Foto: Digitalsport

Eliteserien:

Lillestrøm - Brann

Hva skjer på Åråsen? Etter 17 kamper har LSK tre poeng opp til serieleder Bodø/Glimt og to poeng til Molde. Det betyr at med seier her vil kanarifuglene dele førsteplassen i Eliteserien med Glimt i minst ett døgn - et ganske så usannsynlig scenario om vi skrur tiden noen måneder tilbake. Mads Hedenstad Christiansen er en av hovedgrunnene til den gode LSK-sesongen, men keeperen pådro seg et brudd i armen på landslagssamling og mister denne. Inn kommer nykommeren fra KFUM Oslo - Knut-André Søyland Skjærstein. Det har ikke manglet på oppmerksomhet rundt Brann denne sommeren, og kanskje begynner nachspiel-bråket å roe seg? Brann har tre poeng opp til trygg grunn til tross for en meget svak sesong hittil, men det er tvilsomt om de kan få med seg noe her.

Lillestrøms tre siste kamper:

Lillestrøm - Bodø/Glimt 0-1
Haugesund - Lillestrøm 0-3
Mjøndalen - Lillestrøm 1-2

Branns tre siste kamper:

Brann - Sandefjord 3-2
Strømsgodset - Brann 3-1
Brann - Haugesund 1-3

Odds:

Norsk Tipping: 1,65 - 3,85 - 4,90
Coolbet: 1,65 - 4,15 - 5,45

Vårt tips: H

Obos-ligaen:

Raufoss - Sandnes Ulf

Den herlige Obos-ligaen er tilbake etter to ukers pause! Overgangsvinduet har stengt siden sist og medført en rekke endringer i flere staller. En av klubbene som har merket dette er Raufoss som igjen opplever stor gjennomtrekk. At Marius Alm er ferdig nå har vært kjent lenge, men også Herman Kleppa dro videre til Mjøndalen. Akinsola Akyniemi (Maccabi Netanya), Herman Haugen (Viking), Håkon Butli Hammer (Nardo) og Markus Johnsgård (Senja) er hentet inn. Edvard Race er usikker og Even Bydal på vei tilbake, men denne kampen kommer for tidlig. I Sandnes åpnet Bjarne Berntsen med seier over Strømmen og ett poeng på Ekeberg før Oscar Aga senket de lyseblå. Viktige Michael Baidoo soner karantene her for et Sandnes Ulf-lag som faktisk har plukket flere poeng borte enn hjemme. Dette blir jevnt.

Raufoss' tre siste kamper:

Stjørdals-Blink - Raufoss 0-1
Raufoss - Ull/Kisa 0-2
Aalesund - Raufoss 4-2

Sandnes Ulfs tre siste kamper:

Sandnes Ulf - Strømmen 3-2
KFUM Oslo - Sandnes Ulf 1-1
Sandnes Ulf - Grorud 2-3

Odds:

Norsk Tipping: 1,97 - 3,75 - 3,05
Coolbet: 2,16 - 3,85 - 3,15

Tips: U

PostNord-ligaen avdeling 1:

Senja - Fløya

En naboduell i nord med mange poenger der mye står på spill! Senja ligger sist i PostNord-ligaen avdeling 1 med sju poeng mens Fløya står med åtte (to kamper mindre spilt). Da sier det seg selv at taperen her kan få en meget tung høst. Senja spiller jevnt med de fleste lagene, særlig hjemme i hallen på Islandsbotn, men står med kun én seier der så langt i år. Mot Fløya skal det være gode sjanser for nummer to. Tromsø-laget har hevet seg fra i fjor, men spiller for mye uavgjort. Etter at sesongens første seier kom borte mot Bærum, ble det 6-0-tap på Melløs. Etter kampen måtte flere spillere i koronakarantene, og på turen til Ålesund i midtuka manglet hele 13 spillere. Flere er tilbake her, men en tøff bortekamp etter en hektisk uke både fysisk og mentalt er ikke ideelt. En fin sjanse for Senja dette.

Senja' tre siste kamper:

Tromsdalen - Senja 2-0
Senja - Eidsvold Turn 1-1
Florø -Senja 3-0

Fløyas tre siste kamper:

Bærum - Fløya 1-2
Moss - Fløya 6-0
Brattvåg - Fløya 3-1

Odds:

Norsk Tipping: 1,70 - 3,95 - 3,50
Coolbet: 1,87 - 4,20 - 3,35

Tips: H

3. divisjon avdeling 1:

Gjelleråsen - Toten

Alle snakket om Elverum, Gjøvik-Lyn og delvis Lørenskog før seriestart, men etter fem runder er det Gjelleråsen som leder 3. divisjon avdeling 1- riktignok med én kamp mer spill enn Gjøvik-Lyn som fikk sitt oppgjør mot Toten sist utsatt grunnet koronasmitte. Nettopp Toten tar i dag den ganske så korte turen ned til Li og Nittedal for å måle krefter mot serielederen. Gjelleråsen har vist seg som et godt kontringslag der Kristian Bjørndalen og Mustafa Hassan er viktige brikker. Bakover ser det også bedre ut enn på lenge med Johannes Grødtlien på vei tilbake i kampform. Grønntrøyene må vinne slike kamper skal de kunne henge med favorittene hele veien inn, og nyopprykkede Toten har sett svake ut i tapene mot Raufoss 2 og FUVO etter å ha innledet sesongen med to strake seirer.

Gjelleråsens tre siste kamper:

Grorud 2 - Gjelleråsen 0-3
Gjelleråsen - Ull/Kisa 2 1-1
Nybergsund - Gjelleråsen 2-3

Totens tre siste kamper:

Toten - Nybergsund 2-0
Raufoss 2 - Toten 4-0
Toten - FUVO 2-4

Odds:

Norsk Tipping: 1,35 - 5,10 - 5,50
Coolbet: 1,40 - 5,00 - 6,40

Tips: H

4. divisjon Sogn og Fjordane:

Jølster - Førde

På nivå fem er Førde megafavoritter borte mot Jølster i Sogn og Fjordane-avdelingen. Klubben som lenge lå i 2. divisjon med store ambisjoner, håper denne sesongen skal være starten på veien tilbake. Med 4-1-seieren over Stryn sist må Førde kollapse for ikke å stikke av med førsteplassen, men så venter kvalifisering om opprykket. Kun ti seriekamper avgjør den lille avdelingen der Førde har full pott halvveis. 23-3- i målforskjell etter fem kamper sier mye om nivåforskjellen på Førde og konkurrentene. Trener Terje Rognsø, som tidligere har ledet rivalen Florø oppover i divisjonene, advarer mot tøff motstand i lokaloppgjøret på Skei stadion. Det motsatte oppgjøret i serieåpningen endte 5-2 - alt annet enn nok en storseier til Førde vil være en gedigen overraskelse.

Odds:

Norsk Tipping: -
Coolbet: 18,75 - 8,75 - 1,05

Tips: B

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form