Lukk søk

Obosligaen

January 6, 2022

Før avspark: Jerv-håp, kvalik-nerver og mulig nedrykk

Landslagspausen er over, VM-sjansene borte og det er norsk fotball på menyen! Derby i Drammen, opp- og nedrykk kan bli avgjort i Obos-ligaen og det er tid for kvalifisering i PostNord-ligaen!

Foto: Digitalsport

Obos-ligaen:

Jerv - Raufoss

Dette er Jervs siste sjanse til å henge seg på i kampen om direkte opprykk. Med uavgjort eller tap her er håpet ute, det samme gjelder dersom Aalesund vinner sin kamp. Skulle Ull/Kisa få med seg poeng fra et godt besatt Color Line stadion, og Jerv tar tre poeng, avgjøres alt først i siste serierunde i beste Obos-ligaen-stil. Men formen kunne vært bedre. Etter seieren i lokaloppgjøret mot Start har det blitt kun to poeng mot tre lag fra nedre halvdel. Raufoss har seks poeng ned til kvalifiseringsplassen og er trolig i praksis ferdigspilt. Plassen ble trolig sikret i 4-2-seieren hjemme over Strømmen sist.

Jervs tre siste kamper:

Blink - Jerv 2-2
Jerv - Grorud 0-0
Bryne - Jerv 2-0

Raufoss' tre siste kamper:

Raufoss - Ranheim 0-4
HamKam - Raufoss 2-1
Raufoss - Strømmen 4-2.

Odds:

Norsk Tipping: 1,70 - 4,00 - 3,95
Coolbet: 1,78 - 4,15 - 4,20

Vårt tips: H

Obos-ligaen:

Åsane - Stjørdals-Blink

To lag med alt å spille for to runder før slutt - akkurat slik Obos-ligaen skal være. Åsane er fortsatt ubeseiret på nye Åsane Arena der tre av fire kamper er vunnet. Både Sogndal og KFUM på kvalifiseringsplassen er innen rekkevidde, men denne kampen bør vinnes. Bergenserne har forøvrig tapt flere kamper enn de har vunnet og har negativ målforskjell på en sjuendeplass! Stjørdals-Blink ligger på kvalifiseringsplassen de endte på i fjor med fire poeng opp til Grorud og ett ned til Ull/Kisa. Trønderne kan gå inn i lørdagskvelden med alt fra at direkte nedrykk ikke lenger er mulig til en plass under streken foran siste serierunde der AaFK kommer på besøk.

Åsanes tre siste kamper:

FFK - Åsane 2-3
Åsane - Bryne 2-1
Grorud - Åsane 3-2

Blinks tre siste kamper:

Blink - Jerv 2-2
Blink - HamKam 0-1
Sogndal - Blink 1-1

Odds:

Norsk Tipping: 1,60 - 4,10 - 4,40
Coolbet: 1,65 - 4,25 - 5,05

Vårt tips: U

Obos-ligaen:

Sandnes Ulf - KFUM Oslo

Forskjellen på nedrykksstrid og kvalifiseringshåp er lite i denne divisjonen der Sandnes Ulf nå mer eller mindre ubemerket har meldt seg på i kampen om en av topp 6-plassene. Der ligger dagens motstander KFUM Oslo, og disse to kan bytte plass med hjemmeseier for Bjarne Berntsens gutter. Sandnes Ulf er ikke akkurat tippernes beste venner med svært varierende resultater. Sist ble det 2-1-seier borte mot Ull/Kisa og gamletrener Steffen Landro. KFUM så ut til ha rotet bort kvalifiseringssjansene med fire strake tap, men nå har Oslo-guttene to sterke seirer mot Ranheim og Sogndal på rappen. Denne blir jevn!

Sandnes Ulfs tre siste kamper:

Sandnes Ulf - Sogndal 0-2
Sandnes Ulf - FFK 2-1
Ull/Kisa - Sandnes Ulf 1-2

KFUMs tre siste kamper:

KFUM - Aalesund 2-4
Ranheim - KFUM 1-3
KFUM - Sogndal 3-1

Odds:

Norsk Tipping: 2,15 - 3.65 - 2,85
Coolbet: 2,40 - 3,75 - 2,80

Vårt tips: U

Kvalifisering:

Hødd - Arendal

Første kamp i PostNord-kvalifiseringen der Hødd og Arendal kjemper om retten til å få møte lag nummer 14 fra Obos-ligaen. Vinneren av den duellen spiller på nivå to i 2022. Hødd har vært bunnsolide hele sesongen med kun to tap og 18 baklengsmål på 26 kamper. Trener Kevin Knappen er allerede klar for Bryne, men ønsker å avslutte med opprykk i Ulsteinvik. Arendal så ut til å ha rotet bort opprykkssjansene, men avsluttet med å ta igjen ni poeng på Egersund på tre serierunder. Laget måtte slå nettopp EIK med minst to mål forrige helg for å innta andreplass og vant til slutt 5-2 foran hele 1311 tilskuere. I dag ventes det opp mot 2000 mennesker på Høddvoll!

Hødds tre siste kamper:

Senja - Hødd 0-4
Moss - Hødd 1-3
Hødd - Bærum 3-1

Arendals tre siste kamper:

Arendal - Vard 1-0
Odd 2 - Arendal 2-3
Arendal - EIK 5-2

Odds:

Norsk Tipping: 1,95 - 3,60 - 3,00
Coolbet: 1,85 - 4,05 - 3,65

Vårt tips: H

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form