Lukk søk

Eliteserien

January 6, 2022

Før avspark: Gullduell, Brann mot nedrykk og ny KFUM-triumf?

Den siste helgen med norsk fotball for denne gang betyr at alt skal avgjøres! Blir det Glimt eller Molde på topp? Rykker Brann ned? Og kan KFUM overraske igjen?

Foto: Digitalsport

Eliteserien:

Mjøndalen - Bodø/Glimt

Den 30. og siste serierundens mest avgjørende kamp spilles på Consto Arena i Mjøndalen. Vegard Hansens gutter må vinne for å unngå nedrykk mens Bodø/Glimt må ha poeng for å være helt sikre på å ta seriegull nummer to på rad. For Mjøndalen virker situasjonen ganske håpløs etter 2-0-tapet i Oslo sist. Bruntrøyene må slå Glimt og er samtidig avhengig av at Brann ikke tar tre poeng mot Sarpsborg og at Stabæk taper i Skien. Med fire seirer på 29 kamper hittil, virker det som en i overkant tøff oppgave foran møtet med serielederen. Glimt kommer mer eller mindre rett fra e-cupkamp i Ukraina vel vitende om at poengtapet på overtid sist har satt laget under press. Dersom Molde slår Haugesund, må Glimt ha minst ett poeng her for å starte gullfeiringen for andre sesong på rad!

Mjøndalens tre siste kamper:

Godset - Mjøndalen 1-2
Mjøndalen - Sarpsborg 1-3
VIF - Mjøndalen 2-0

Glimts tre siste kamper:

Glimt - LSK 2-0
RBK - Glimt 0-0
Glimt - Brann 2-2

Odds:

Norsk Tipping: 6,50 - 4.90 - 1,40
Coolbet: 6,50 - 5,00 - 1,48

Vårt tips: B

Eliteserien:

Brann - Sarpsborg

Dette kan bli tøft for bergensernes nerver. Men oppgaven er tydelig; Brann må slå Sarpsborg for å unngå nedrykk til Obos-ligaen. Med tre poeng ender laget på 14. plass dersom Stabæk ikke slår formsvake Odd i Skien. Poenget Bård Finne sikret på overtid sist runde kan vise seg å bli helt avgjørende for Brann som kun har vunnet 4 av 29 seriekamper. Med hele fem stoppere og to backer ute med skade kan Sivert Heltne Nilsen ble flyttet ned i midtforsvaret søndag, men Eirik Horneland håper å få Runar Hove klar. Sarpsborg har ingenting å spille for, men har vist enorm form under avtroppende Lars Bohinen den siste tiden. Rekken av kamper uten tap på rad stoppet likevel på fem da Tromsø vant 1-0 i Østfold sist.

Branns tre siste kamper:

Sandefjord - Brann 2-2
Brann - Molde 0-1
Glimt - Brann 2-2

Sarpsborgs tre siste kamper:

Sarpsborg - Odd 1-1
Mjøndalen - Sarpsborg 1-3
Sarpsborg - Tromsø 0-1

Odds:

Norsk Tipping: 1,62 - 4,20 - 4,60
Coolbet: 1,62 - 4,40 - 5,35

Vårt tips: H

Obos-ligaen:

Jerv - KFUM Oslo

Kan Kåffa gjøre det store igjen? 1-0 over Sogndal forlenget sesongen med det som skulle vise seg å bli en thriller i Fredrikstad mandag. Utligning til 3-3 på overtid i andre ekstraomgang sendte oppgjøret til straffer der Oslo-laget holdt hodene kalde i kulda. Premien var bortekamp mot Jerv søndag der vinneren møter laget som ender på 14. plass i Eliteserien til en helt avgjørende kamp onsdag. KFUM slo nettopp Jerv 4-1 i siste serierunde for to uker siden og har generelt hatt et godt tak på sørlendingene. Mens sørlendingene avsluttet sesongen med kun én seier på de siste fem kampene, har Kåffa seks strake uten tap. Denne kampen spilles på gresset i Grimstad som ifølge rapportene fredag skal holde overraskende god standard.

Jervs tre siste kamper:

Bryne - Jerv 2-0
Jerv - Raufoss 2-0
KFUM - Jerv 4-1

KFUMs tre siste kamper:

KFUM - Jerv 4-1
KFUM - Sogndal 1-0
FFK - KFUM 3-3

Odds:

Norsk Tipping: 2,00 - 3,55 - 3,45
Coolbet: -

Vårt tips: B

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form