Lukk søk

Obosligaen

January 6, 2022

Før avspark: Glimt i gullkamp, Brann mot nedrykk og Hødd-retur?

Det nærmer seg både jul og serieslutt i norsk fotball, men også denne helgen skal det spilles avgjørende kamper der blant andre Stjørdals-Blink og Hødd biter negler!

Foto: Digitalsport

Eliteserien:

Bodø/Glimt - Brann

Denne kvelden kan ende med gullfeiring på Aspmyra! Glimt har tre poeng og to plussmål ned til Molde to runder før slutt. Det betyr at hjemmeseier her betyr gull dersom ikke Molde slår LSK. Ett poeng kan også holde dersom kanarifuglene skulle få med seg tre poeng fra Aker stadion. Glimt har vært gjennom et tøft program i høst, men imponerer også i Europa uke etter uke der laget allerede er klare for videre spill før den sjette og siste runden. I motsatt ende av skalaen finner vi Brann som kan rykke ned søndag. Tre poeng opp til Stabæk betyr at Brann må ha poeng for å berge plassen dersom bæringene tar poeng mot RBK på Nadderud. Dette kan bli en søndagskveld i Bodø med mye drama og følelser!

Glimts tre siste kamper:

Haugesund - Glimt 2-2
Glimt - LSK 2-0
RBK - Glimt 0-0

Branns tre siste kamper:

Brann - RBK 2-2
Sandefjord - Brann 2-2
Brann - Molde 0-1

Odds:

Norsk Tipping: 1,35 - 5,00 - 7,35
Coolbet: 1,41 - 5,30 - 7,55

Vårt tips: H

Obos-ligaen:

Eliteserien:

Viking - Odd

Ny kamp mellom to lag med totalt forskjellig formkurve og forutsetninger. Mens Viking definitivt kan sikre medalje med poeng her, kan Odd kommer til å gå inn i den siste uken med nedrykksnerver etter en blytung høst. Viking har gjort mye riktig både på og utenfor banen og har blant annet klart å vekke Stavanger-folket igjen. Også her er det ventet tett opp mot fullsatte tribuner! Laget lå under to minutter før slutt forrige helg, men dro fra Kristiansund med tre poeng selv om det interne gruffet mellom to av lagets spillere stjal oppmerksomheten. Odd har åtte kamper uten seier og fem poeng ned til Stabæk på kvalifiseringsplassen. De to klubbene møtes også i siste serierunde i Skien.

Vikings tre siste kamper:

Mjøndalen - Viking 0-1
Viking - Haugesund 1-1
KBK - Viking 2-3

Odds tre siste kamper:

Odd - KBK 2-4
Sarpsborg - Odd 1-1
Odd - Vålerenga 1-2

Odds:

Norsk Tipping: 1,50 - 4,50 - 5,40
Coolbet: 1,54 - 4,70 - 5,95

Vårt tips: H

Kvalifisering til Obos-ligaen:

Stjørdals-Blink - Hødd

Blir det nedrykk på Stjørdals-Blink eller må Hødd fortsette i PostNord-ligaen? Det avgjøres i Stjørdal i ettermiddag. Trønderne berget plassen i siste kvalifiseringskamp forrige sesong og befinner seg i samme situasjon nå. Da ble det seier mot Asker - i dag venter et minst like sterkt Hødd-lag. Kevin Knappens gutter vant 3-2 i snøkaoset på Høddvoll onsdag og klarer seg dermed med uavgjort her. Hødd har tapt kun to kamper hele sesongen, men møter her motstand fra et annet nivå. Og Blink har vært meget solide på eget kunstgress der man unngikk direkte nedrykk med seier mot AaFK i siste serierunde. Kun 13 baklengsmål på hjemmebane er det ingen som slår i Obos-ligaen. Dette lukter dramatikk!

Blinks tre siste kamper:

Åsane - Blink 1-1
Blink - Aalesund 1-0
Hødd - Blink 3-2

Hødds tre siste kamper:

Hødd - Arendal 2-1
Arendal - Hødd 2-2
Hødd - Blink 3-2

Odds:

Norsk Tipping: 2,00 - 3,60 - 3,10
Coolbet: 1,80 - 4,00 - 3,95

Vårt tips: U

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form