Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Før avspark: Serieleder inntar Brann stadion, MK-opptur og opprykksduell på Majorstua

Selv med pause i de øverste divisjonene for herrer, er det nok av godbiter å velge i denne helgen for alle som elsker norsk fotball. På Brann stadion håper Sandviken å trekke 2000 tilskuere.

Foto: Digitalsport

Toppserien:

Sandviken - Arna-Bjørnar

Brann stadion er arena for Bergens-duellen i Toppserien lørdag kveld, og vittige tunger fleiper med at det endelig blir mulig å se et topplag på stadion. Sandviken håper å selge ut alle 2000 billettene som er lagt ut for salg, og fredag kveld manglet det rundt 500 kjøpere. Serielederen har gått fire kamper og nesten en måned uten baklengsmål foran lokaloppgjøret med 1-0-seieren borte mot Vålerenga forrige helg som høydepunktet. Samtidig som Sandviken der skaffet seg en luke på toppen av tabellen, hektet de i praksis av VIF i gullduellen. Formspilleren Guro Bergsvand ble kåret til månedens spiller i august og ble denne uken tatt ut i sin første landslagstropp. Arna-Bjørnar ligger greit plassert midt på tabellen uten sjanse på medalje og med liten risiko for nedrykk.

Sandvikens tre siste kamper:

Vålerenga - Sandviken 0-1
AaFK Fortuna - Sandviken 0-3 (cup)
Sandviken - Rosenborg 2-0

Arna-Bjørnars tre siste kamper:

Arna-Bjørnar - Stabæk 1-0
Avaldsnes - Arna-Bjørnar 4-0
Lyn - Arna-Bjørnar 1-1-

Odds:

Norsk Tipping: 1,15 - 6,10 - 10,50
Coolbet: 1,27 - 5,50 - 9,00

Vårt tips: H

2. divisjon avdeling 1:

Brattvåg - Alta

To lag som mest sannsynlig ikke har annet enn æren å spille for utover sesongen møtes utenfor Ålesund lørdag. Brattvåg har blitt tippernes skrekk denne sesongen med sine meget ustabile resultater og prestasjoner. Senest den siste uken har laget slått topplaget Hødd 3-1 og bidratt til at Moss kunne bokføre årets første hjemmeseier. 6-3-5 oppsummerer Brattvågs sesong godt. 4-1-1 på den fine arenaen på det lille tettstedet er pene tall. Alta ligger på tredjeplass, men 3-2-tapet hjemme mot KIL i midtuken ødela mye av opprykkshåpet. Finnmarkingene har fått mye oppmerksomhet for sine profilerte veteraner, men Tore Reginiussen måtte legge opp - igjen - grunnet skade. Peter Nielsen og Youness Rahimi er ute med skade hos Brattvåg som kan gi David Sissoko debuten etter overgangen fra Molde.

Brattvågs tre siste kamper:

Moss - Brattvåg 1-0
Brattvåg - Hødd 3-1
Senja - Brattvåg 2-3

Altas tre siste kamper:

Alta - Kongsvinger 2-3
Kvik Halden - Alta 0-0
Alta - Florø 3-0

Odds:

Norsk Tipping: 2,30 - 3,70 - 2,40
Coolbet: 2,40 - 3,70 - 2,60

Tips: H

3. divisjon avdeling 3:

Mandalskameratene - Madla

Hjemme i Idrettsparken trekker den gamle fargeklatten MK fortsatt bra med tilskuere i 3. divisjon. 2-1-tapet mot rivalen Vindbjart sist ble for de snaue 500 fremmøtte både i form av resultatet, men også fordi Vennesla-gjengen fikk en luke på toppen av tabellen med fire strake seirer. MK manglet flere sentrale spillere borte mot Åkra forrige helg, men ledet til det gjensto ett minutt og dro hjem fra Karmøy med ett poeng. Nå er Endre Omland, Tor Olve Fagnastøl, Greger Eliassen, Anders Kvinen, Leif Isak Vinsjevik og toppscorer Peder Dovland alle tilbake. Det bør betyr tre poeng hjemme mot et ungt Madla-lag som imponerte stort i borteseieren over topptippede Vidar, men hadde en tung dag på jobben i 4-0-tapet mot Staal sist.

Mandalskameratenes tre siste kamper:

Åkra - MK 1-1
MK - Vindbjart 1-2
Brodd - MK 0-5

Madlas tre siste kamper:

Madla -Staal 0-4
Vidar - Madla 2-3
Madla - Vindbjart 3-4

Odds:

Norsk Tipping: 1,45 - 4,60 - 4,60
Coolbet: 1,45 - 5,10 - 5,15

Vårt tips: H

3. divisjon avdeling 4:

Frigg - Fyllingsdalen

Noe overraskende er dette den store toppkampen i 3. divisjon avdeling 4 der både Lysekloster og Lyn har floppet så langt. Fana har fått en ok start, men har likevel fem poeng opp til førsteplassen. Fyllingsdalen var nevnt som en outsider før seriestart og er eneste lag med full pott i form av tre ettmålsseirer og en grei 3-0-triumf mot Årdal sist. Frigg har imponert stort i sine to hjemmekamper med 6-1 over Fana og 6-0 mot Bjarg. Vinneren av denne duellen på Majorstua skaffer seg et solid grep om opprykket da vi allerede nærmer oss halvspilt serie. Friggs spisskjempe Vital Curtis Kaba scoret igjen mot Fjøra sist og står med seks mål på fire kamper. Avgjør han denne toppkampen? Vi har mest tro på hjemmelaget.

Friggs tre siste kamper:

Fjøra - Frigg 1-2
Frigg - Bjarg 6-0
Ready - Frigg 1-1

Fyllingsdalens tre siste kamper:

Årdal - Fyllingsdalen 0-3
Fyllingsdalen - Ready 4-3
Sandviken - Fyllingsdalen 1-2

Odds:

Norsk Tipping: 1,75 - 4,10 - 3,25
Coolbet: 1,72 - 4,10 - 3,90

Vårt tips: H

3. divisjon avdeling 6:

Mjølner - Melbo

Mjølner var spådd som en av storfavoritt Ullerns største konkurrenter til opprykket, men står med kun én seier etter fire seriekamper. Mens den tradisjonsrike klubben har overrasket negativt så langt, har lørdagens motstander Melbo hengt seg på i toppen stikk i strid med forhåndstipsene. Mjølner bør absolutt ha tre poeng her skal de håp om å henge med Ullern i en sesong med kun 13 seriekamper. Mjølner-trener Jan Tore Bakli har gått ut i lokalavisen med en klar beskjed om at han forlanger en bedre prestasjon enn mot Tromsø 2 sist. Da passer det fint å ha sentrale Nikita Kalinins, men Frank Ailo Tangen må stå over med skade. Melbo ladet opp til turen til Narvik med å signere Idris Omar fra Brodd.

Mjølners tre siste kamper:

Tromsø 2 - Mjølner 2-1
Mjølner - Lokomotiv Oslo 0-0
Junkeren - Mjølner 3-3

Melbos tre siste kamper: 

Junkeren - Melbo 2-3
Melbo - Finnsnes 3-2
Skånland - Melbo 0-1

Odds:

Norsk Tipping: 1,58 - 4,30 - 4,00
Coolbet: 1,65 - 4,15 - 4,30

Vårt tips: U

Et annet mulig spill til kveldskampen Latvia - Norge er scoringer(er) for Erling Braut Haaland. Norsk Tipping tilbyr 2,80 i odds på at sensasjonen scorer minst to mål i Riga mens Coolbet gir 3,40 på over 1,5 Haaland-mål. Hat trick betaler henholdsvis 8,50 og 9,00.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form