Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Follo på vei tilbake: - Det mest stabile laget

Follo har spilt cupfinale og vært en fargeklatt i 1. divisjon på 2000-tallet - nå kan klubben være på vei tilbake mot toppfotballen etter flere sesonger på nivå fire.

Foto: Digitalsport

Det har sjelden vært kjedelig å være Follo-supporter. Samarbeidsklubben spilte cupfinale i 2010 etter en sensasjonell seier over Rosenborg hjemme i Ski samme år som klubben ble fratatt lisensen og flyttet ned i 2. divisjon.

Så sent som i 2015 spilte klubben på nivå to, men to år senere fulgte nok et nedrykk. 6. plass, 3. plass og 10. plass er fasiten på nivå fire før Follo denne sesongen noe overraskende har sett ut som en opprykkskandidat.

- Vi håper jo på å rykke opp, men som treneren sier gjelder det bare å tenke kamp for kamp. Vi må bare vinne. Da ender vi jo med å rykke opp, har unggutten Dliet Daniel Ghebar uttalt til Østlandets Blad.

Opprykk?

Etter 12 av 26 runder står Follo med kun ett tap og har fire poeng ned til ressurssterke og ambisiøse Fram Larvik. Også Pors og Eik Tønsberg kommer jagende bakfra foran høstinnspurten.

- Follo kommer til å henge med i opprykkskampen. De har kanskje ikke det høyeste toppnivået, men de har vært det mest stabile laget så langt, sier Fram Larvik-trener Haakon Lunov til Østlandsposten.

- Tabellen lyver ikke, og vi skulle gjerne vært enda nærmere Follo. Nå skal vi ha en god ferie og et godt overgangsvindu før vi setter i gang med høstsesongen.

Etter det norskfotball.com kjenner til er Mahmoud Laham en av spillerne som kan ende i Larvik denne høsten. 27-åringen var en stor hit som Fram-spiller i 2017 og 2018 og skal være sterkt ønsket tilbake etter å ha terminert kontrakten med Kongsvinger tidligere i sommer.

I Sogndal

3. divisjon avdeling 4 er tilbake fra sommerferie kommende helg der Fram får besøk av Randesund i Framparken mens Follo venter til mandag med å ta imot Fredrikstad-rekruttene på Ski-gresset.

Samarbeidsklubben har ladet opp til del to av sesongen på treningsleir i Sogndal der tidligere Follo-spiller Patrik Karoliussen bidro til å legge til rette for økter på Fosshaugane.

- Gruppen ser bra ut, og det har vært bra med litt hvile hvor man har kunnet tenke på noe annet enn trening og fotball. Det er en motivert gjeng som er her, sier Follo-trener Christian Qvist Jacobsen til Østlandets Blad.

Coolbet har Follo som opprykksfavoritt foran høstsesongen:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form