Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Folland tilbake som Førde-trener: - Kjenner spillerne godt

Knut Erik Folland gjør comeback som Førde-trener og leder 3. divisjonslaget ut denne sesongen.

Foto: norskfotball.com

Det ble klart onsdag kveld - få dager etter at Terje Rognsø noe overraskende valgte å takke for seg og med det trolig avslutte trenerkarrieren for godt.

Folland har en fortid som hovedtrener i Førde fra 2007 til 2014 og har den siste tiden fungert som Rognsøs assistent.

Han har takket ja til å bidra ut denne sesongen og brenner for å få frem unge, lokale trenere som kanskje allerede neste år kan ta over som Førde-sjef.

- Jeg har begrenset med tid, men da jeg ble spurt av styreleder Arild Sandvoll om jeg kunne overta, sa jeg ja. Dessuten har Terje Rognsø vært positiv til at jeg gjør dette, ikke minst overfor spillergruppen. Jeg har jo vært med rundt laget det siste halve året og kjenner spillerne godt, sier Folland til nettstedet Førdepatrioten.

Fra HamKam

51-åringen spilte en periode for HamKam på 90-tallet og trente Førde da klubben satset hardt i toppen av norsk 2. divisjon. Nå er hverdagen en kamp midt på tabellen på nivå fire.

Manglende utvikling var også en av årsakene til at Terje Rognsø denne uken valgte å trekke seg tilbake selv om «ulikt syn på sportslig strategi» ble oppgitt som grunn.

Rognsø fortalte at han sent fredag kveld ble informert om at Sander Aamelfot blir Hønefoss-spiller fra 1. august og dermed ikke var aktuell for kampen mot nettopp HBK påfølgende dag.

- Jeg syns det hele var elendig arbeid av klubben. Han skulle ikke snakket med Hønefoss før etter vi hadde spilt mot dem. Det å få den beskjeden fredag kveld skapte en inngang til kamp jeg ikke har vært borti. Forberedelsene mot Hønefoss ... Av alle årene jeg har vært trener har jeg ikke vært borti noe verre, sa Rognsø til Firda.

Rask trenerjakt

Sportslig leder Lars Solnørdal kalte det uheldig at Aamelfot-overgangen ble kjent så kort tid før helgens kamp, men sier det etter hvert ble vanskelig å unngå da klubbene ble enige om overgangen.

Lokalavisen Firda spekulerte i hvem som ville bli Rognsøs erstatter og kom opp med følgende åtte navn; Knut Erik Folland, Gisle Isene, Bjørn Totland, Benny Rivedal, Lars Ove Nistad, Johan Pettersen, Alexander Lekva og Elias Øvretveit Larsen.

Valget falt ganske raskt på Folland.

- Her er det mange spennende spillertyper og målet må være å få de til å utvikle seg. Det er en enorm bredde i aldersbestemt fotball, og det handler om å hjelpe klubben for å komme gjennom en utfordrende situasjon, sier Folland til Førdepatrioten.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form