Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

Følger «Spleis-spissen»: - Står på listen vår

Fem mål på seks kamper for Gjøvik-Lyn har raskt gjort George Gibson attraktiv for større klubber.

Foto: Digitalsport

22-åringen spilte ikke en eneste kamp i Norge i 2022, men fikk sjansen i Gjøvik-Lyn denne våren etter en Spleis-aksjon der klubben samlet inn penger til en ny spiss.

To scoringer i debuten mot Elverum i cupen ble fulgt opp med nettkjenning borte mot Ullern og nok en fulltreffer i neste cuprunde mot Kongsvinger.

Da hadde KIL-trener Vegard Hansen allerede rukket å merke seg spissen som også satte inn reduseringsmålet i hjemmetapet mot Ull/Kisa: fem mål på seks kamper.

- Jeg kan bekrefte at han står på listen vår, men det gjør også mange andre spillere. Vi kjenner til kontraktssituasjonen hans, og jeg har fått med meg at han kom til Gjøvik-Lyn via et spleiselag, har Hansen uttalt til Glåmdalen.

Sliter økonomisk

Gjøvik-Lyn er trukket ett poeng som følge av brudd på klubblisensreglementet og har fem poeng opp til streken etter en tung start på sesongen preget av skader.

I cupen derimot har både Gibson og lagkompisene levert og tatt seg helt til 4. runde der HamKam venter til lokaloppgjør.

Nok en sterk prestasjon av spissen i en slik kamp, vil gjøre ham ytterligere attraktiv for større klubber.

- Det ville være mer unaturlig hvis det ikke var noe interesse rundt George, har Espen Haug uttalt ifølge Glåmdalen.

Selv om Gibson fortsatt bare er 22 år, har han rukket å spille på øverste nivå for Sandefjord, vært innom Øygarden FK, Florø og Kypros før han nå endte på Gjøvik denne våren.

Spleis

Signeringen ble mulig etter en innsamlingsaksjonen hos spleis.no signert av «El capitan Dag Alexander Olsen» - klubbens rutinerte profil. Med en skadeplaget topp og anstrengt økonomi, tok Olsen grep.

Over 40.000 kroner kom inn og ble et solid bidrag til at Gibson signerte en avtale ut sesongen med 2. divisjonsklubben.

Ifølge Oppland Arbeiderblad auksjonerte Olsen selv bort to signerte Tottenham-drakter fra sin tid i storklubben som bidro med 23.000 kroner til spiss-signeringen.

Da Gjøvik-Lyn i helgen tapte 3-0 hjemme mot Tromsdalen ble Olsen utvist og sørget for å forverre fraværslisten foran lørdagens kamp mot Bærum i Sandvika.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form