Lukk søk

Lavere divisjoner

September 30, 2021

Føler presset foran Nesttun-returen: - Denne må vinnes

Ørjan Håland tror laget som eventuelt taper helgens lokaloppgjør mellom Fana og Fyllingsdalen er hektet av i opprykkskampen. Lyn avskrives helt fem runder før slutt.

Foto: norskfotball.com

- Er det fem kamper igjen? Seks?

Fana-treneren er kanskje en av dem som ikke ser på tabellen flere ganger i uken, men Håland vet godt at Fana trenger poeng i helgen, og aller helst tre, for å henge med Frigg i 3. divisjon avdeling 4.

Oslo-laget står med 22 poeng etter åtte kamper, Fyllingsdalen har 21 og Fana 19. Duellen mellom de to beste 3. divisjonslagene fra Bergen på Nesttun lørdag kan bli helt avgjørende.

- Kampen blir ekstra spesiell da vi har spilt på bortebane hittil denne sesongen. Nå kommer vi endelig hjem, sier Håland til norskfotball.com.

Fana har lånt Varden Amfi, der nettopp Fyllingsdalen hører hjemme, mens kunstgressdekket er skiftet på Nesttun.

- Fyllingsdalen hadde nok håpet også denne kampen måtte spilles på Varden. Klubben mobiliserer så det blir nok en fin ramme og bra med folk på Nesttun, sier Håland.

Må vinne

Serieleder Frigg har kun avgitt poeng mot Ready så langt, Fyllingsdalen har slått alle unntatt Frigg mens Fana står med seks strake seirer etter å ha åpnet med tap mot Frigg og uavgjort mot Os. Mandag ble et A-preget Brann knust på Nymark.

- Denne kampen må vinnes. Det er naturlig å tenke på dette som en liten finale. Men samtidig er det 15 poeng igjen å spille om og alt er mulig selv om vi ikke skulle slå Fyllingsdalen. Vi skal ikke gi opp og angre på at vi ikke fullførte selv om det går galt nå. Vi har uansett en målsetting om å bli best i Bergen. Så får det være en bonus om vi kommer foran Frigg også, sier Håland

Treneren forteller at han sjelden bruker mye energi tapte kamper man ikke får gjort noe med, men innrømmer at smellen mot Frigg i serieåpningen gnager.

- Det var en brutal start. Vi hadde flere syke, to-tre koronatester og måtte avlyse to av fire økter inn mot den kampen. Så hadde vi fem-seks som hadde vært ute hele uken, men som følte seg friske og som vi valgte å ta med til Oslo. Det skulle vi aldri gjort. En generaltabbe. Vi så ut som et middels 4. divisjonslag. Det irriterer meg. Og det irriterer meg at vi ikke får møtt Frigg i Bergen og vist dem at vi er et jævlig bra fotballag.

Fyllingsdalen-trener Roy Wassberg uttalte til norskfotball.com før seriestart at klubben mangler økonomiske muskler for å sikte mot PostNord-ligaen. Nå er tabelltoppen kun ett poeng unna for samarbeidsklubben.

- På en måte har de overrasket meg, men samtidig har de noen formidable angrepsspillere og gamle slagere på stopperplass. Dette er stødige karer krydret med veldig spennende unggutter. Jeg syns det har vært veldig gøy å se på Fyllingsdalen i år. Egentlig en inspirasjon, sier Fana-treneren.

Avskriver Lyn

To klubber med klare opprykksambisjoner denne sesongen var Lyn og Lysekloster. Fem runder før slutt har dem ambisiøse duoen henholdsvis 9 og 14 poeng opp til Frigg.

- Kan Lyn glemme opprykket?

- Ja, det tror jeg. Det går ikke bare på poeng, men også prestasjoner. Jeg syns ikke de har prestert godt nok ut fra det de har av spillere. Det tror jeg de er enige i selv også. Og det er ikke kritikk, men en observasjon. Også Lysekloster har en haug med gode spillere. Når poengfangsten ikke står i stil er det klart man rynker litt på nesen.

Håland signerte en fireårskontrakt med Fana i fjor sommer og er meget klar på at målet for 2022 er opprykk til PostNord-ligaen dersom det ikke går veien for bergenserne i høst.

- Utvilsomt. Vi jobber hardt både kort- og langsiktig. Vi blir ikke et dårligere lag neste år dersom vi ikke rykker opp i år.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form