Lukk søk

Internasjonal fotball

September 21, 2023

Flytter til Færøyene: - Jobben er i de beste hender

Lille 07 Vestur fra Færøyene er strålende fornøyde med å ha knyttet til seg tidligere Aalesund-trener Lars Arne Nilsen foran en spennende høst.

Foto: Digitalsport

07 Vestur har opplevd strålende fremganger under tidligere Vålerenga-assistent Michael Schjønberg, men han forlater klubben og øya denne sommeren for å returnere til Danmark.

Å rekruttere profilerte trenere til Færøyene er ikke nødvendigvis så enkelt, spesielt ikke på kort varsel, og den lille klubben er derfor henrykte over å ha kommet til en rask løsning med Lars Arne Nilsen.

- Ved å ansette Lars Arne mener vi jobben med å ta våre unge, talentfulle spillere et steg videre er i de beste hender. Vi ønsker Lars Arne velkommen til klubben og håper den fantastiske spillergruppen vil ta ha godt imot, skriver klubben på sin hjemmeside.

Semifinale

Nilsen flytter til Færøyene denne sommeren og vil lede Vestur for første gang i kamp 2. august.

Den lille klubben fra Sørvágur ligger på femteplass i serien som toppes av KI Klaksvik. Magne Hoseth og Daniel Berg Hestads gutter har vunnet samtlige 16 kamper denne sesongen med Vegard Forren, Sivert Gussiås, Markus Olsen Pettersen, Luc Kassi og Claes Kronberg i troppen.

Vestur har også tatt seg til semifinalen i cupen der laget spilte 1-1 mot HB i første møte. 27. september kan Nilsen lede sitt nye mannskap til en cupfinale der man også slipper å møte utslåtte KI.

Og du tror kanskje Nilsen blir første nordmann som leder Vestur? Det stemmer ikke da klubben tidligere har hatt Julian Madsen som sjef.

Sparken

Nilsen er kanskje mest kjent fra cupsensasjonen med Hødd samt å ha ledet Brann tilbake til toppen av norsk fotball. I mai fikk han sparken i Aalesund etter en svak start på sesogen.

En av dem som har kommentert Vestur-ansettelsen på Twitter er Bryne-stopper Rogvi Baldvinsson fra Færøyene:

- Bekreftet klar. Trener laget ut året. Om han har et par fernet innabords i kveld, vites ikke. Men klar er’n. Laget kjemper om topp 4 og i semien i cupen.

Nilsen har signert en kontrakt med Vestur ut dene sesongen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form