Lukk søk

Eliteserien

January 14, 2023

Flytter cupkamp ni mil: - Ser ut som en skøytearena

4. rundeoppsettet i cupen endres stadig; nå har Sandefjord bestemt seg for å flytte NM-duellen mot Odd til Consto Arena i Mjøndalen.

Foto: Digitalsport

Tidligere denne uken ble det kjent at Sandefjord så på mulighetene for å spille cupkampen mot Odd utenfor Vestfold. Oslo, Drammen og Mjøndalen ble nevnt som mulige destinasjoner, og nå er det klart at kampen 12. mars spilles på Consto Arena rundt ni mil nord for hvalfangerbyen.

- Skulle vi vurdert Release Arena på det tidspunktet ville det medført betydelige strømkostnader for oss. For øyeblikket ser vår hjemmebane ut som en skøytearena, og vi måtte ha satt på varmen med det aller første, sier daglig leder Espen Bugge Pettersen til Sandefjords hjemmeside.

Været og de usikre strømprisene vil avgjøre størrelsen på regningen, men Pettersen har tidligere anslått at det uansett vil være snakk om et sekssifret beløp.

- Med mindre vi vinner cupen, så er ikke det spesielt gunstig rent økonomisk for oss, har den tidligere keepere uttalt.

Flyttes

Tre av de åtte lagene som har fått hjemmekamp i cupens 4. runde, som i år avvikles i mars, har gress som underlag på sine hovedarenaer.

Brann møter Haugesund på Brann stadion mens Bærums hjemmebane AJ Arena står oppført som kampsted for Stabæks møte med Bryne 12. mars på NFFs hjemmesider.

Skeid ønsker å låne Vallhall til oppgjøret mot Molde, men skal ha fått nei fra NFF og vurderer nå å spille oppgjøret i innendørs i Frøya storhall i havgapet utenfor Trondheim.

At det etter Odd-møtet er over en måned til Sandefjords neste obligatoriske hjemmekamp, påvirket naturlig nok også avgjørelsen om å spare på gresset og utgifter.

- Minst 45 dager med full varme hadde rett og slett blitt for dyrt for oss, sier Pettersen.

Cupfest på Karmøy?

Slik norskfotball.com tidligere har omtalt, vurderer FK Haugesund å leie seg inn på Åsebøen på Karmøy dersom laget slår Brann og får hjemmekamp i kvartfinalen i cupen med kampdato helgen 18. og 19. mars.

Haugesund Sparebank Arena har fått nytt hybridgress og blir ikke spilleklar før i april.

- Alternativene var Sandnes eller Stavanger. Men vi ønsker ikke å flytte kampen ut av Haugalandet. En kvartfinale på Karmøy kan jo bli en fotballfest med over 3000 tilskuere, har daglig leder i FKH, Martin Fauskanger, sagt til Haugesunds Avis.

Det ble denne uken klart at kvartfinalene i cupen trekkes allerede neste uke for å gi klubbene forutsigbarhet og bedre tid til å planlegge.

4.runde i cupen spilles slik:

5. mars:
Ranheim - Bodø/Glimt 17.00

12. mars:
Skeid - Molde 15.00
Stabæk - Bryne 15.00
Sandefjord - Odd 17.00
Start - Tromsø 17.00
Brann - Haugesund 17.00
Sogndal - Lillestrøm 17.00
Viking - Rosenborg 20.15

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form