Lukk søk

Obosligaen

June 28, 2022

Flytrøbbel i norsk fotball: - Ingen busser, biler eller tog ledig

KFUM Oslo fikk mer enn tapet mot Ranheim å bekymre seg for mandag kveld. Med kansellert fly må troppen belage seg på en lang busstur tilbake til hovedstaden.

Foto: Digitalsport

- Stucked i Trondheim. Ingen busser, biler eller tog ledig. Rop ut hvis dere har et alternativ for et Kåffa-lag med null poeng i bagasjen.

Det skrev KFUM Oslo-trener Jørgen Isnes på Facebook etter mandagens tap mot Ranheim. Allerede før avspark fikk laget beskjed om at flyet som skulle ta laget tilbake til Østlandet neste dag var kansellert.

- Til tross for flystreik og kansellering; Finnes ikke bedre restitusjonssted enn Scandic hell. Mat, basseng og treningsrom. 7-8 timer i buss, når den tid kommer, gir muligheter for jobb, skrev Isnes på Twitter.

Ledig buss

Flyteknikerstreiken skaper trøbbel for en rekke norske fotballag for tiden. Da mange må skaffe seg alternativ transport, er det også færre busser og togplasser ledige.

- Det viste seg å være være ekstremt krevende å finne alternativ transport. SAS sa tidlig at de ikke kunne ombooke oss til et annet fly, får det var jo ikke noe å booke oss til. Så måtte vi se etter både bil-, båt-, tog- og bussmuligheter hjem fra Trondheim, og etter å ha jobbet mange timer fant vi til slutt en buss, sier KFUMs daglige leder Thor-Erik Stenberg til Eurosport.

Tirsdag ettermiddag er KFUM-troppen på bussen på vei tilbake til Oslo. Etter turen på rundt sju timer skyver Obos-laget på onsdagens økt og gjør seg klare til Sogndal kommer på besøk til cupduell torsdag.

Stenberg forteller at KFUM Oslo taper rundt 40.000 kroner på transportproblemene.

Kamper flyttes

Norges Fotballforbund opplyser om at flere kamper flyttes grunnet flykanselleringer i forbindelse med streiken som pågår.

Viking - Kristiansund er flyttet til 19. oktober, HamKam - Tromsø spilles 17. august og Tromsdalen - Bryne skyves fra denne uken til 11. august. Også kampen mot Jerv og Odd utsettes grunnet sykdomsutbrudd i Jerv-troppen.

Sandefjord hadde håpet å få utsatt sin kamp mot Byåsen i Trondheim, men måtte tirsdag sette seg på bussen nordover i landet.

- Da har NFF konkludert etter sine beregninger at vi er 18 minutter short i effektiv kjøring fra å få utsatt kampen. Vi får håpe at sommertrafikken ikke er ordentlig i gang, sier Sandefjords daglige leder Espen Bugge Pettersen til NTB.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form