Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2021

Fløy-spiller testet positivt: To lag i karantene

En Fløy-spiller testet positivt på en korona-test etter treningskampen mot Notodden. Begge lag er for tiden i karantene, men håper å teste seg ut til å spille generalprøven før seriestart over helgen.

Notodden og Fløy hadde lagt treningskampen lørdag 5.juni til nøytral bane i Kragerø, for å ta alle forhåndsregler med tanke på smittevernet. To dager etter kampen, som Fløy vant 2-1, testet en ung Fløy-spiller positivt på korona etter en hurtigtest før treningen mandag.

Da gikk alarmklokkene på både Flekkerøy og Notodden. Dog ser smitten ut til å ha fått begrenset omfang.

-Vi er utrolig lettet og glade for at det foreløpig ser ut til at vi slipper med dette ene positive tilfellet. Arendal har i tillegg gått med på å flytte generalprøven til mandag kveld. Det passer veldig bra etter som vi eventuelt får testet ut resten av laget fra karantene med en siste negativ test lørdag. Det står heldigvis også godt til med han som testet positivt på korona, og her har vi hatt et tett samarbeid med smittesporingsteamet til Kristiansand kommune, forteller smittevernansvarlig Preben Jensen i Fløy fotball.

Takker NFF

Fløy hadde reist til Kragerø i buss, og brukte også felles garderobe før kamp. Tross en person med koronasmitte i kroppen, har det så langt godt bra med de 21 andre som var om bord i bussen.

-Inkubasjonstiden er 3-5 dager, så vi er foreløpig ikke helt på den sikre siden. Dog ser det som sagt veldig bra ut. Det er det stramme smittevernregime til NFF vi har å takke her. De 22 satt på hvert sitt sete. Alle hadde munnbind, og her har både håndsprit og avstand vært i fokus. Vi krysser fingrene for å ha begrenset dette til et smittetilfelle, avslutter smittevernansvarlig Preben Jensen i Fløy fotball

Fløy sin siste test før seriestarten hjemme mot Sotra 19.juni, blir mandag kveld mot Arendal. Så fremt det ikke blir endringer i smittebildet. Sørlendingene kan i tillegg glede seg over å ha signert midtstopper Bjørnar Hove fra Jerv takket være eksterne investorers bidrag til spillerpoolen Sponsorlauget 22.

Motstander Notodden hadde en tropp på 17 spillere til treningskampen mot Fløy, der alle sammen og støtteapparatet gikk direkte i karantene etter at Fløy varslet om en positiv prøve. Telemarkingene ser ut til å ha kommet smittefrie fra det hele.

-Alle har testet seg en gang, der alt er negativt. Nå er målet å få testet seg ut av karantene lørdag, og spille generalprøven mot Bærum mandag eller tirsdag. Opprinnelig skulle den kampen vært spilt søndag, men det kan være litt kronglete å få svar på tester i helgene her i kommunen, forteller daglig leder Per Arne Hansen i Notodden fotball.

Spennende sesong i vente

Notodden har den yngste treneren i toppfotballen, og Jærbuen Magnus Erga rår over en spillerstall med snittalder 21 år. Klubben som i alle år har vært godt finansiert opp av milliardæren Kjetil Holta, er nå inne i sin første sesong på egne bein etter at den lokale støttespilleren har trekt seg helt ut av klubben. Siden 2 003 har forretningsmannen brukt 250 millioner kroner på klubben, som rykka ned fra OBOS-ligaen via kvalik høsten 2019.

-Dette blir første sesong uten Holta, og mange har hevdet at vi er ferdige som klubb den dagen han trekker seg ut. Det er vi ikke, og vi håper selvsagt å kunne levere en solid sesong som bevis på at vi klarer å stå på egne bein. Jeg syns det har sett bra ut i det to treningskampene vi har spilt, og vi er godt fornøyd med stallen på 23 spillere. Spesielt spennende er vår nye svenske spiss Melvin Fritzhell, som spilte for Hødd i fjor. Han har scoret i begge treningskamper, sier Notoddens daglige leder Per Arne Hansen.

Notoddens seriestart er borte mot Levanger 20.juni.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form