Lukk søk

PostNord-ligaen

November 12, 2021

Fløy ber om Skeid-hjelp: - Handler om fair play

Fire kamper uten tap har gitt Fløy en siste sjanse til å berge plassen i PostNord-ligaen. Sørlendingene må vinne på Grefsen og håpe på hjelp fra Kjelsås-nabo Skeid.

Foto: Digitalsport

- Vi får satse på at de har tatt det litt rolig og heller feirer søndag kveld, sier Fløy-spiller Anders Hella til norskfotball.com.

Tre poeng og tre mål er avstanden mellom Fram Larvik på rett side av streken og Fløy på 12. plass foran den 26. serierunden. Også Nardo har tre poeng opp, men å hente inn 13 mål er lite realistisk.

- En god avslutning har gitt oss en siste sjanse. En bonuskamp, oppsummerer Hella.

Ny trener

Etter bortetapet mot Levanger for en måned siden avsluttet Fløy og trener Vebjørn Urdal samarbeidet. Den nyopprykkede klubben fra øya hentet da tilbake gamletrener og tidligere Start-sjef Joey Hardarson.

2-2 mot søndagens motstander Kjelsås, seier over RBK 2, ett poeng i Larvik og en avgjørende 3-0-seier mot Nardo sist har tent håpet hos klubben og supporterne i Rægestimen.

Borte mot Fram glapp også tre poeng etter et straffespark på overtid - med Fløy-triumf der hadde kun ett fattig mål skilt de to klubbene foran avslutningen.

- Vi var uheldige i Larvik, men ellers har det vært en fin periode. Vi har fått et oppsving og spilt flere gode kamper, som mot Nardo sist. Hadde vi klart å avgjøre et par av de 12 kampene vi har spilt uavgjort hadde det sett annerledes ut, sier Hella.

Nå må Fløy bli det tredje laget som vinner på Grefsen stadion i år og samtidig håpe opprykksklare Skeid tar seg av Fram Larvik. Haakon Lunovs gutter sto med tre strake tap før 1-1-kampen mot Fløy og det målløse oppgjøret mot Øygarden sist.

- Vi går inn med full energi og ser på mulighetene som gode til å gjøre jobben selv. Kjelsås er en tøff bortekamp, men vi har alt å spille for nå, sier Hella.

Opp og ned

- Har dere vært i kontakt med Skeid?

- Nei, ikke som jeg vet om. Men de er det beste laget i divisjonen så jeg regner med de gir alt de har og tar dette 100 prosent seriøst selv om de rykket opp forrige helg. Det handler jo om fair play. Og skulle de bytte litt på laget, regner jeg med de på benken vil vise at de er noe å satse på i Obos-ligaen neste år.

Fløy endte sist i 2. divisjon i 2016, rykket opp i 2017, rykket ned på svakere målforskjell enn Stjørdals-Blink i 2018, gikk ubeseiret gjennom 3. divisjon for to år siden og kom på en fin sjetteplass i den amputerte fjorårssesongen.

Det har ikke manglet på høstnerver på Flekkerøy de siste årene.

- Klubben har vært i lignende situasjoner mange ganger med forskjellige utfall. Dette er ikke ukjent for Fløy. Vi går inn med full guts og vet vi må score noen mål, sier Hella.

- Vil et nedrykk være krise for Fløy?

- Det er et steg tilbake, men ikke krise sånn sett. Klubben har ambisjoner om å gå rett opp igjen hvis vi skulle rykke ned.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form