Lukk søk

Lavere divisjoner

February 15, 2023

Florø henter ire med City-erfaring: - Stort potensial

Timi Sobowale har flere år bak seg i Manchester City-akademiet og erfaring fra Wigan og amerikanske Real Monarchs. Nå blir det norsk 3. divisjon og Florø.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Florø annonserte mandag kveld at 21-åringen med den spennende CVen er klar for to sesonger på Vestlandet.

Timi Sobowale kommer til 3. divisjonsklubben med flere yngre landskamper for Irland og melder nå overgang fra Waterford i hjemlandet.

Men han blir langt fra den første iren i klubben. I fjor spilte Lido Lotefa 25 kamper og scoret åtte mål for laget som lenge kjempet i toppen av nivå fire, men som til slutt endte bak rivalen Førde på tabellen.

I City

Florø har hatt utenlandsk trener og flere utenlandske spillere de siste årene, men har varslet en mer lokal linje i 2023. Noe påfyll utenfra blir det uansett, og tidligere er målvakten Christoffer Gjertsen hentet fra Ull/Kisa.

Sobowale kommer fra Dundalk i lrland og ble høsten 2018 hentet til Manchester Citys akademi. Snaue tre år senere ble det overgang til amerikanske Real Monarchs før Wigans U23-lag hentet forsvarsspilleren tilbake til balløya.

.j- Under prøvespillet har Timi vist gode lederegenskaper og kvaliteter som har gitt ham kontrakt ut denne sesongen. Han kommer hit med stort potensial og bakgrunn fra City og Irland, sa akademisjef Gregor Rioch i Wigan til klubbens hjemmeside ved presentasjonen.

21-åringen dro senere tilbake til Irland og klubben Waterford der han for første gang fikk broren Tunmise som lagkompis.

Uten kontrakt

Avtalen med den irske klubben gikk ut da 2022 ble 2023, og nå er Sobowale klar for et eksotisk eventyr i Norge.

Florø fikk en tøff og kanskje ventet start på kampvinteren med 9-0-nederlag mot Sogndal fra Obos-ligaen. Denne helgen ble det 2-1-seier over Fjøra.

Trener Dan Jøran Hafsås sier til Firdaposten at han faktisk var mer fornøyd med første omgang mot Sogndal, selv om laget da lå under 4-0, enn 2-1-triumfen i Sognahallen.

- Nå var vi utrolig svake og leverte en dårlig prestasjon. Én av grunnene er at vi manglet mange av de som skal bære laget, sa Florø-sjefen.

18. februar venter rivalen Førde til det som blir en forsmak på vårens 16. mai-fest i vest!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form