Lukk søk

Lavere divisjoner

October 9, 2023

Flere så Eik enn Sandefjord: - Det er helt krise

3020 mennesker var på plass for å følge Eik Tønsbergs vei mot opprykk i helgen - det er flere enn naboen Sandefjord lokket til stadion for å se eliteseriefotball søndag kveld.

Skjermdump med tillatelse: Jacob Tandberg

- Helt krise, er kommentaren fra SF-podden, podkasten som følger Sandefjord Fotball, etter at antall solgte billetter mot HamKam i den viktige bunnkampen søndag var 2689.

Denne helgen var 3020 mennesker på plass på Gressbanen i Tønsberg for å se Eik Tønsbergs seriefinale mot Pors der gjestene utlignet på overtid og utsatte festen minst én uke.

Kun åtte kamper i hele landet trakk flere mennesker denne serierunden.

Det kan også ha vært flere mennesker i Tønsberg enn på Nadderud (3314) og i Kristiansand (3496) da klubbene i de øverste divisjonene normalt oppgir antall solgte billetter og ikke regner fysisk oppmøte.

Det vil i så fall bety at Eik trakk flere tilskuere enn samtlige lag på nivå to og tre denne helgen!

Rekord

Norskfotball.com har også tidligere omtalt fotballinteressen i Tønsberg. Høsten for to år siden møtte 2473 tilskuere opp i Tønsberg for å få med seg lokaloppgjøret mellom Eik og Flint, som da ble ledet av John Arne Riise.

- At Fotball-Tønsberg sulter etter opprykk viste publikumstallet på 3.020. Det er det høyeste den nye klubben FK Eik Tønsberg har hatt på noen av sine kamper, skriver Tønsbergs Blad.

Avisen skriver også at rekorden på dagens arena med den nye tribunen er fra 2005. Samarbeidsklubben som da het FK Tønsberg spilte i 1. divisjon og samlet 3624 tilskuere mot Skeid 16. mai.

I de påfølgende årene har FK Tønsberg og siden Eik Tønsberg vist i enkeltkamper at det er stor fotballinteresse i byen. Så sent som i sommer så 2670 personer 3. divisjonsklubben plage Strømsgodset i cupen.

Kan rykke opp til helgen

Kjetil Kristoffersens Eik Tønsberg leder sin avdeling med tre poeng ned til Pors tre runder før slutt og har 30 mål bedre målforskjell enn opprykksrivalen.

- Jeg tror vi var litt preget før pause, sier Eik Tønsberg-kaptein Anders Nygaard til Tønsbergs Blad etter 1-1-kampen mot Pors.

Med seier mot FFK 2 lørdag samtidig som Pors snubler mot MK, kan feiringen starte i Tønsberg. I den nest siste serierunden er det Eik som reiser til Mandal mens Pors spiller borte mot Sprint-Jeløy.

Listen over de mest sette kampene i Norge denne helgen:

10.011: Vålerenga - Brann
8022: Sarpsborg - Vålerenga
7407: Molde - Bodø/Glimt
5632: Odd - Viking
4613: Tromsø - Aalesund
4236: Haugesund - Strømgodset
3496: Start - Kongsvinger
3314: Stabæk - Lillestrøm
3020: Eik Tønsberg - Pors
2689: Sandefjord - HamKam

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form