Lukk søk

Lavere divisjoner

May 10, 2022

Fjernet som Bremnes-trenere - kan komme til å lede laget tirsdag

Geirmund Brendesæter og Magnar Aaland stilte på Bremnes-trening mandag og kan komme til å lede laget i tirsdagens 3. divisjonskamp mot Brann 2.

Foto: Digitalsport

Det er spesielle dager i Bremnes-fotballen der trenerduoen Brendesæter og Aaland før helgen fikk beskjed om at de ikke får fortsette som trener for klubbens 3. divisjonslag.

Haugesund Avis skriver at duoen likevel stilte på mandagens trening og kan komme til å lede laget også mot Brann 2 tirsdag etter råd fra Norsk Fotballtrenerforening

- Trenere utsettes for mye rart, men dette var nytt for meg. Derfor er min anbefaling veldig klar. «Dere trener laget og fortsetter med det inntil dere har gjort en avtale om at dere ikke skal gjøre det» sier Teddy Moen i trenerforeningen til Haugesund Avis.

Ingen kontrakt

Brendesæter, mest kjent fra tiden som Brann-spillere, forteller at han formelt ikke har signert en kontrakt for 2022-sesongen. Han tror situasjonen har oppstått som en følge av en uenighet mellom klubbens hovedstyre og fotballstyre.

- Jeg har både mail og referat med betingelser og alt sånn. Det er bare det formelle som ikke har blitt utført, men det er sånn i en liten klubb. Det er ikke så mange kronene det er snakk om.

Teddy Moen påpeker at en muntlig avtale er like bindende som en skriftlig kontrakt og viser til at Bremnes-trenerne har ledet laget gjennom hele vinterens og i sesongens fire første kamper.

- Man kan jo ikke si de har fått sparken heller, for klubben hevder jo at de aldri har hatt jobben denne sesongen. Det er helt absurd, sier Moen.

Saken engasjerer stort i Bremnes-miljøet. Det ble torsdag opprettet en digital underskriftskampanje med budskapet «Me som vil ha nytt hovedstyre i BIL og ha tilbake Geirmund og Magnar som A-lagstrenarar». I skrivende stund har 313 mennesker signert.

Underskriftskampanje

Bremnes IL sendte før helgen ut en pressemelding der man ifølge BA blant annet skriver følgende:

«Årsaken til beslutningen er at A-lagstrenerne sine sportslige ambisjoner ikke er i tråd med hovedstyret sine prioriteringer for idrettsklubben som helhet. I tillegg til at det økonomiske fundamentet ikke er til stede slik hovedstyret ser det i forhold til ønsket satsing fra dagens A-lagstrenere. BIL har en meget bra spillergruppe, som er et solid fundament for en fortsatt god sportslig utvikling i 3. divisjon. Styret ønsker å presisere at en fortsatt vil støtte opp om spillergruppen, støtteapparatet og de nye trenerne. Vedtatte rammer både økonomisk og sportslig vil opprettholdes».

Tirsdag kveld klokken 18.30 spilles Bremnes' hjemmekamp mot Brann 2. Onsdag venter et ekstraordinært årsmøte i Bømlo der trenersituasjonen vil bli et hett tema.

Geirmund Brendesæter har seks landskamper og et proffopphold i Arminia Bielefeld bak seg, men huskes best for tiden i Brann der han spilte over 300 kamper. I fjor hadde han også styreverv i klubben.

- Jeg har fått flere telefoner, og spillerne er i total harnisk. Dette går ikke på de sportslige resultatene. Spillergruppen er sammensveiset, og de ønsker å utvikle seg hjemme. Men det synes ikke noen i Bremnes noe særlig om, tydeligvis, sa Magnar Aaland til BA før helgen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form