Lukk søk

Internasjonal fotball

May 2, 2021

Fire mål på fire kamper for Pedersen: - Det går bra nå

Marcus Pedersen i storform og en mulig endring i nedrykksreglementet kan bli redningen for tyrkiske Ankaraspor denne våren.

Pedersen scoret i comebacket mot Boluspor, i neste kamp ble det to scoringer mot Akhisarspor og torsdag ble det både målgivende og mål i 2-2-kampen mot Altay.

- Det går bra for min del nå. Vi hanker inn poeng selv om laget sliter litt. Jeg er fornøyd med mål og assist, sier Pedersen til norskfotball.com.

Nye forutsetninger?

Men minst like viktig for Ankaraspor som Pedersens målform, er nyheten om at det kan bli to lag som rykker ned fra tyrkisk 1. Lig - og ikke tre.

Fire serierunder før slutt, ligger Pedersens klubb som nummer 17 av 18 lag.

Avstanden opp til Akhisarspor er på kun to poeng mens åtte poeng må hentes inn for å ta igjen et Menemenspor ute av form. Ankaraspor avslutter sesongen mot to topplag og to lag som kun har æren å spille for.

- Vi har fortsatt en sjanse. Og det sies nå her at det er to lag som rykker ned og ikke tre. Så dette blir spennende helt inn, sier Pedersen som mandag reiser med laget til bortekamp mot Ümraniyespor.

Kontrakt ut sesongen

I landet som virkelig har sett til norsk fotball denne vinteren trives Pedersen godt i Ankara. Han dro sørover i januar og signerte da en kontrakt ut sesongen der oppgaven var å skyte Ankaraspor, som så sent som i fjor het Osmanlispor, til ny kontrakt på nivå to.

- Jeg skulle gjerne fortsatt slik ut sesongen, så får vi se hva det ender med fra sommeren av, sier Hamar-gutten om fremtiden.

Den tidligere landslagsspissen har fra før en fortid i Vitesse, Odense og Barnsley utenfor Norges grenser. Lønnen i Tyrkia har Pedersen tidligere beskrevet som «ikke superlønn» i lokalavisen Hamar Arbeiderblad, og til VG uttalte Pedersen at det ikke var snakk om «Kina-varianter».

- Pengene er okay. Ikke noe mer eller mindre, sier han til norskfotball.com.

Foto: Digitalsport

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form