Lukk søk

PostNord-ligaen

May 2, 2021

Fire klubber i toppfotballprotokollen får ikke trene

Tirsdag informerte kulturminister Abid Raja om at toppidretten får unntak i områder med tiltaksnivå 5A minus PostNord-ligaen. I første omgang rammer det fire klubber.

Unntak for toppidretten i områder med tiltaksnivå 5A har vært helt avgjørende for Norges Fotballforbund med tanke på å komme i gang med seriespill.

På kort sikt betyr det også at flere lag, som for eksempel LSK, Strømsgodset og Sarpsborg, får trene som normalt. Kulturminister Abid Raja informerte tirsdag om at landets toppidrettsutøvere nå kan drive aktivitet i 5A-områdene - minus PostNord-ligaen.

- Jeg er veldig glad for å meddele at gis det åpning for organisert trening for toppidrettsutøvere. For fotballen begrenses dette til de to øverste divisjonene for kvinner og menn. Ellers er det all organisert toppidrett, altså utøvere definert av Norges idrettsforbund til å ha idretten som sitt hovedvirke. De må selvsagt følge sine smittevernprotokoller, sa Abid Raja til VG.

Fire klubber

For de 28 klubbene på nivå tre betyr det at Asker, Bærum, Moss og Eidsvold Turn nå ikke kan trene normalt da deres hjemkommuner er underlagt 5A-tiltakene.

De resterende PostNord-ligaklubbene kan trene vanlig, men får foreløpig ikke spille treningskamper. Det får derimot lagene i de to øverste divisjonene på dame- og herresiden fra og med lørdag 17. april.

Budstikka skriver at Asker fortviler som en følge av at de som en av fire klubber på nivå tre fortsatt må vente. Tiltakene i 5A-kommunene i Viken varer nå frem til 25. april. Dette gjelder Asker, Bærum, Drammen, Eidsvoll, Enebakk, Fredrikstad, Gjerdrum, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Moss, Nannestad, Nes, Nordre Follo, Rakkestad, Rælingen, Råde, Sarpsborg, Ullensaker og Ås.

Seriestart?

NFF har planlagt med seriestart i PostNord-ligaen første helgen i juni. Eliteserien er skjøvet fra 5. april til helgen 8. og 9. mai, men Viken-klubbene har bedt om å få flyttet sine kamper da de har gått nærmere én måned uten normal trening.

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad uttalte på tirsdagens pressekonferanse at en endelig beslutning om seriespill i de to øverste divisjonene for kvinner og menn ikke bli fattet før i begynnelsen av mai. For voksne breddeidrettsutøvere gjelder fortsatt dette:

«Voksne anbefales ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne drive organisert trening dersom det er mulig å holde god avstand».


...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form