Lukk søk

PostNord-ligaen

November 11, 2021

Finalen Arendal mistet troen på: - Vi trodde det var slutt

Tre runder før slutt skilte ni poeng og ni mål mellom Egersund og Arendal. Søndag kan sørlendingene fullføre snuoperasjonen og rappe kvalifiseringsduellene mot Hødd.

Foto: Digitalsport

Vi skrur tiden fem uker tilbake. Egersund slår Nardo, lagets sjette strake seier, og leder PostNord-ligaen. På fjerdeplass har Arendal 11 poeng opp etter å ha snublet mot Fram Larvik og avgitt poeng i fem strake kamper.

Søndagen kan forspranget være tatt igjen i det som blir en helt avgjørende duell i sørlandsbyen. Med tomålsseier eller mer vil Arendal passere Egersund på tabellen og rappe andreplassen som gir kvalifiseringskamper mot Hødd.

- Vi trodde det var slutt. Det var nok en klar forståelse av det, men vi kjempet så klart på videre og håpet Egersund skulle avgi poeng, sier Arendals danske veteran Sune Kiilerich til norskfotball.com.

Hva skjedde?

I serierunden for en måned siden ledet Egersund 2-0 i seriefinalen mot Skeid, men mistet de viktige poengene etter to sene scoringer. Det skulle vise seg å bli starten på en kollaps for tigrene.

4-1-tap mot Sotra og 3-1-seier over Fram Larvik fulgte, og da Arendal samtidig tapte borte mot Øygarden, ramlet laget ned til femteplass med ni poeng og ni mål opp tre kamper før slutt.

- Etter det tapet der trodde vi det var over, ja. Troen var minimal. Og med all respekt for RBK 2 tror jeg ikke det var mange i Fotball-Norge som hadde regnet med de skulle slå Egersund, sier Kiilerich.

Men det skjedde. En av årets store skreller kom da et ungt Rosenborg 2, som to uker tidligere hadde sluppet inn ni mål mot Arendal, slo Egersund 6-3. I Arendal ble det 1-0-seier over Vard etter en Andreas Hellum-scoring to minutter før slutt.

Og forspranget gikk fra ni til tre poeng da Egersund forrige runde tapte 3-1 hjemme mot Notodden mens Arendal slo Odd-rekruttene 3-2. Etter et selvmål på overtid.

- Det har vært en del dramatikk selv om vi styrte nesten alt fra start til slutt mot Odd. Det var veldig fortjent at vi fikk det vinnermålet, sier Kiilerich.

Må vinne med to

Det gir følgende forutsetninger foran Arendal-Egersund søndag: EIK blir nummer to med seier, uavgjort eller ettmålstap (identisk målforskjell og EIK foran på innbyrdes oppgjør). Arendal blir nummer to dersom de vinner med to mål eller mer.

- Vi håper vi kan dra fordel av at vi tar med oss selvtillit inn i kampen etter en god periode. Det blir en ren cupfinale. Jeg vil si det er litt 50-50 der vi er i best form, men de har flere resultater de kan spille på, oppsummerer Arendals danske stopper som nylig forlenget sin kontrakt med klubben.

Lørdag 20. november spilles den første kvalifiseringskampen på Høddvoll. Vinneren skal så opp mot laget som ender på 14. plass i Obos-ligaen - trolig Stjørdals-Blink eller Ull/Kisa.

- Jeg er ikke i tvil om at vi ha gode sjanser dersom vi ender på andreplassen. Vi har et utrolig sterkt lag som dessverre har vært rammet av en rekke skader - særlig i forsvaret. Det er ikke mange kampene de samme fire har spilt sammen der.

- Føler du Arendal bør ha et lag i Obos-ligaen?

- Det er en ok stor by med bra interesse og noen viktige personer som brenner for fotballen her. Jeg mener vi hører hjemme et nivå høyere, men 2. divisjon i Norge holder veldig bra nivå, og det er vanskelig å komme seg opp igjen. Før sesongen byttet vi rundt 15 spillere, så jeg vil uansett si vi har levert en ok pluss sesong. Jeg tror ingen regnet med vi skulle rykke opp i år, sier Kiilerich.

Men nå har Arendal sjansen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form