Lukk søk

Lavere divisjoner

February 2, 2022

Fikk endelig inne-ja: - Ikke mer enn rett og rimelig!

Fra og med i dag kan også breddefotballen trene innendørs uten å tenke på å holde avstand til hverandre. Det gleder spesielt lagene lengst nord i landet.

Foto: norskfotball.com

- Vi er kjempefornøyde! Det er ikke mer enn rett og rimelig heller, sier Senja-leder Walter Johnsgård til norskfotball.com onsdag morgen.

Bossekop-trener Martin Overvik var så sent som i helgen kritisk til restriksjonene som stoppet den nyopprykkede 3. divisjonsklubben fra å trene under tak med kontakt.

Det var derfor stor jubel i nord da regjeringen tirsdag kveld annonserte at hele Fotball-Norge nå kan trene som normalt både innendørs og utendørs uansett alder og nivå.

Lag som Bossekop og Senja kan i kveld trene innendørs med kontakt for første gang siden 14. desember.

Unntak for Alta

«Innendørs er det anbefalt maks 20 personer og 1 meters avstand. Ved intensiv trening bør det tilrettelegges for 2 meters avstand» var beskjeden midt i januar da det ble åpnet opp for ordinær trening utendørs.

Dette rammet spesielt klubbene i våre nordligste fylker hardt. Bossekop-trener Overvik forklarte for to uker siden at klubbens hjemmebane for tiden fungerte som en skiarena uten mulighet for å bedrive fotballaktivitet.

- Det vil være grovt feil at våre konkurrenter kan trene vanlig fotball mens vi må kjøre avstand. Jeg er ikke noe happy med denne løsningen og kan tenke meg det kommer reaksjoner fra andre lag i samme situasjon som oss, sier Overvik.

Mens lagene fra 3. divisjon og ned har vært underlagt innendørs-restriksjonene frem til og med onsdag, har klubbene i de tre øverste divisjonene for menn og to øverste divisjonene for kvinner kunne øve under tak da de går under toppidrettsbegrepet.

Viktig for futsal

- I fotballen har vi hatt utålmodige futsalspillere og mange klubber som trener i haller som måtte vente. Det er veldig gledelig at disse nå kan ha normal aktivitet igjen, sier fotballpresident Terje Svendsen til NFFs hjemmeside.

- At breddespillere over 20 år nå er i gang både ute- og innendørs er veldig viktig både for fotballen og for alle andre idretter. Disse utøverne trenger sårt fotball og idrett som sosial møteplass og mestringsarena etter lang tid preget av isolasjon og fysisk inaktivitet.

En annen god nyhet for fotballen tirsdag var at «både antallsbegrensning og krav om inndeling i kohorter på innendørs og utendørs arrangementer fjernes. På arrangementer med faste tilviste plasser for publikum fjernes avstandskravene når man sitter i setet».

Med andre ord: Det kan bli fulle tribuner på norske fotballarenaer i 2022.

- Dette er selvfølgelig veldig positivt. Nå håper vi på en 2022-sesong med fulle tribuner og god stemning gjennom hele året, sier fotballpresidenten.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form