Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

FFKs trenerjakt: - Vil naturligvis flomme inn med kandidater

Hvem blir ny Fredrikstad-trener? Joakim Klæboe ønsker seg jobben permanent, men klubben varsler en bred og grundig prosess.

Foto: Digitalsport

- Det første vi gjør er å sette opp en god og tydelig profil på hvilke egenskaper og kvaliteter vi ønsker i en hovedtrener i FFK. På en bruttoliste vil det naturligvis flomme inn med kandidater, så handler det om å snevre inn dette. Men først altså; profil.

Det sier Joacim Heier - som nå bytter ut rollen som daglig leder med sportssjef - til Fredriksstad Blad.

Bjørn Johansen ble fjernet foran møtet med Skeid i helgen der Olav Øby berget 3-3 med sin sene frisparkperle. Assistent Joakim Klæboe fikk jobben med å lede laget den kommende tiden og sørget for et svært viktig poeng som langt på vei berget plassen på nivå to,

Smigret Ingebrigtsen

Klæboe har også vært klar på at han ønsker seg den attraktive jobben i fotballbyen på permanent basis.

- Han er selvsagt en god kandidat. Skulle det være han som leder FFK i 2023, så gjør han det fordi han står igjen som den beste kandidaten etter en god prosess, sier Heier.

Lokalavisen har ramset opp en rekke trenernavn der leserne kan stemme over hvem de ønsker som ny FFK-sjef. Blant forslagene finner vi Klæboe, Jørn Andersen, Kåre Ingebrigtsen, Mons Ivar Mjelde, Jørgen Isnes, Vegard Hansen og Christian Johnsen.

I skrivende stund er Ingebrigtsen, som nå er sportssjef i Åsane, mest populær i avstemmingen.

- Det er smigrende å bli nevnt i den sammenhengen. Jeg tror jeg har med meg hele Fotball-Norge i at alle ønsker å få Fredrikstad tilbake til toppen der de hører hjemme, sier «Brutter'n» til FB.

Jørn Andersen?

Et navn som alltid vil settes i forbindelse med FFK-jobb er Jørn Andersen. Den rutinerte treneren er nå landslagssjef i Hongkong og kommenterer en mulig retur til Østfold slik i Fredriksstad Blad:

- Hvis det skulle vært tema, så tror jeg klubben ikke hadde hatt penger til å kjøpe meg ut. For meg er det uansett avgjørende at alt må profesjonaliseres langt mer dersom det noen gang skulle vært aktuelt. Skal FFK igjen bli et topplag må alle de med penger i byen også stå samlet om klubben.

Også Fredrikstad har nå landslagspause og spillefri i helgen før Mjøndalen venter søndag 2. oktober. Sesongen avsluttes så - forhåpentligvis for FFKs del - med oppgjør mot Bryne, Stjørdals-Blink, Brann og Kongsvinger.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form