Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

FFK-spiller ble norgesmester i poker: - Trodde jeg var best i fotball

Marcus Wenneberg (20) dro rett fra FFKs seier over Mjøndalen til NM i poker, sikret norgesmester-tittelen og var tilbake på Fredrikstad stadion tirsdag morgen.

Foto med tillatelse: Elisabeth Nordskog

Unggutten, som ikke var med i FFK-troppen søndag, kan håndtere på ball og sjetonger og hadde med seg lagkompis Philip Aukland til NM-turneringen på Gardermoen.

I den første titteløvelsen ble Wenneberg igjen til slutt. Fotballspilleren endte dermed opp som norgesmester i U25-klassen og ble 55.000 kroner rikere.

- Jeg er utrolig overrasket over at det gikk så bra. Målet var å bli med til dag to og ta steg for steg, men plutselig satt jeg på finalebordet. Der kan alt skje. Moro! sier Wenneberg til norskfotball.com.

- 55.000 er bedre enn FFK-lønningen?

- Timesbetalt er det pent! Jeg er fornøyd med den.

55.000 kroner

Hele 208 deltagere var påmeldt i U25-klassen der Wenneberg og Sverre Rydning ble sittende igjen til slutt. FFK-unggutten, som ble kåret til årets utviklingsspiller i klubben i fjor, avgjorde duellen og kunne returnere til Fredrikstad og fotballtrening tirsdag formiddag.

- Guttene ble veldig overrasket, men synes det er utrolig morsomt å ha en norgesmester i poker på laget, sier Wenneberg.

Til tross for NM-suksessen er 20-åringen tydelig på at poker kun er en hobby og at det er fotball som er idretten det skal satses på også fremover.

- Jeg har spilt en del poker med kamerater, men sett på veldig mye og lært mye av det. Nå mot slutten av fotballsesongen er det mye trening som tar mye tid, men noe poker må jeg få klemt inn uansett, forklarer norgesmesteren som ikke får deltatt i slutten av NM-uken på Gardermoen da turneringene kolliderer med FFKs program.

Norgesmester også i bryting

Slik Fredriksstad Blad har Wenneberg talent for flere idretter. I 2016 vant han ungdoms-NM i bryting og også triumfen i Glentons Mestermöte med de ti beste bryterne fra Norden på plass henger høyt.

- Jeg har tatt ting ganske bra, ja. Brytingen er en del år siden nå. Det er fotball som er prioritet så får vi se hva som skjer fremover. Jeg er på utgående kontrakt i FFK, men vi skal ha noen møter mot slutten, forklarer angrepsspilleren.

- Er du best i poker eller fotball?

- Nå vil jeg si best i poker, men før trodde jeg at jeg var best i fotball!

- Og den beste kortspilleren i FFK?

- Det blir en del kortspill, og jeg gjør mye bra der, men den beste er nok Thomas Drage. Han er sterk!

PS! Wenneberg er ikke den første fotballspilleren som imponerer også ved filten. I 2018 ble Kevin Larsen norgesmester etter å ha vunnet pot limit omaha-turneringen.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form