Lukk søk

Obosligaen

September 21, 2023

FFK feirer seg selv: - Tro på at vi skal kunne vippe over 7000 tilskuere

Med jubileumskamp og lokaloppgjør mot Moss tror Fredrikstad søndagens hjemmekamp kan bli den best besøkte i hele Obos-ligaen i 2023.

Foto: Digitalsport

Med forhåpninger om rundt 7000 tilskuere på Fredrikstad stadion, er det mye som tyder på at vi allerede søndag 16. april får sesongens høyeste tilskuertall på nivå to i norsk fotball.

Med Brann på plass på øverste nivå, er det trolig kun en avgjørende stormatch på Sparebanken Sør Arena som kan true FFK i kampen om å trekke flest tilskuere til en enkeltkamp i 2023.

Og mer enn rundt 7000 mennesker kan det også bli på tribunene i plankebyen utover høsten dersom FFK fortsetter som i serieåpningen og melder seg på i toppen. I fjor var det, med unntak av Brann, kun FFK som trakk mer enn 6600 tilskuere i en kamp på nivå to.

- Det er duket for helgens store begivenhet: årets første hjemmekamp mot fylkesnabo Moss FK. Vi forventer masse folk på Stadion denne ettermiddagen, så vær tidlig ute for å unngå kø i inngangen! melder FFK på sin hjemmeside.

Feirer seg selv

Tirsdag ettermiddag hadde Fredrikstad solgt rundt 4750 billetter til Østfold-derbyet mot Moss. Rundt to døgn senere er tallet 5200. FFK-ledelsen tror på rundt 7000 mennesker innenfor portene søndag.

- Etter en stille og rolig påske der mye av praten naturligvis har handlet om seriepremieren tror vi nå at salget vil ta seg ytterligere opp i dagene fremover, sier kommersiell leder Espen Østerhaug til Fredriksstad Blad.

Fredrikstad Fotballklubb feirer 120 år og skal markere det gjennom hele helgen. Fredag blir det jubileumsfest på et hotell i byen med FBs livepodkast, konsert og andre festlighter.

Lørdag er fotballturnering på Stortorvet, underholdning på scenen, cupfinalen mot Viking fra 1984 på kino noen av ingrediensene før alt avsluttes med derby på stadion søndag kveld.

Åpnet med seier

Det har kanskje vært noe mindre snakk om FFK-opprykk enn normalt foran seriestarten, men under færøyske Mikkjal Thomassen har laget sett meget solide ut defensivt gjennom vinteren.

Så også i serieåpningen mandag der en av de store forhåndsfavorittene, KBK, ble slått 1-0 på bortebane. Lokale Håvard Åsheim var mannen som sørget for en perfekt start på 2023.

Et også Henrik Kjelsrud Johansen var tilbake og spilte sin første match på rundt ett år, skaper ytterligere optimisme i fotballbyen foran våren og ikke minst møtet med nyopprykkede Moss som innledet året med 0-0 mot Start.

PS! I 2018 så imponerende 10.413 tilskuere FFKs kamp mot Moss - i 2. divisjon!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form