Lukk søk

Lavere divisjoner

June 13, 2024

Ferdig som Frøya-trener: - Pendlingen kostet mer enn jeg trodde

4-0-tapet hjemme mot Åsane 2 mandag kveld ble Brann-legenden Geirmund Brendesæters siste som Frøya-trener.

Foto med tillatelse: Frøya Fotball

3. divisjonsklubben tok grep foran helgens meget viktige bunnkamp på Florø stadion.

Brendesæter er ferdig som trener for laget som ligger nest sist i 3. divisjon avdeling 1 med kun én seier på ti kamper.

- Frøya-jobben skulle være et ettårsprosjekt, men jeg trivdes så god at jeg ble med på en sesong til. Jeg ønsket å endre spillestilen der vi ønsket å være et mer offensivt lag. Det fikk jeg ikke til, sier «Geddi» til Bergensavisen.

54-åringen ledet Bremnes fra 5. til 3. divisjon før han tok over Frøya i fjor vinter mens han fortsatt var bosatt i Bømlo.

- I ettertid kan jeg se at pendlingen har kostet mer enn jeg trodde, og at jeg ikke hadde den energien jeg skulle ha.

På nedrykksplass

Brendesæter, som også har landskamper og proffopphold i Arminia Bielefeld på CVen, kom fra Stord i 1991 og endte opp med over 300 kamper for Brann. I 2021 satt han også i klubbens styre en kort periode.

Han var aktuell for en stilling i Fana før han takket ja til Frøya som hadde rykket opp fra 4. divisjon og endte på 10. plass i debutåret på nivå fire.

I Brendesæters første sesong på Melkeplassen endte annerledeslaget på en fin sjuendeplass. I år har Frøya holdt Sogndal til straffer i cupen, men samtidig kun slått Haugesund 2 i seriespillet.

Frøya melder på sin hjemmeside at partene etter 4-0-tapet mot Åsane 2 mandag, ble enige om å gå hvert til sitt.

- Muligens mangler man en tydelig identitet og plan. Faktum er i hvert fall at vi scorer for lite, og slipper inn for mye. Den nåværende stallen har såpass med individuell kvalitet, at man ikke skal rykke ned i denne avdelingen. Da er det kanskje naturlig med en endring, melder 3. divisjonsklubben.

Gode og dårlige vitser

Frøya-ledelsen er tydelige på at de setter stor pris på Brendesæters jobb det siste halvannet året, men at resultatene nå tilsa at man måtte gjøre noe.

- Han er en gledesspreder og fokuserer stort sett på det positive. «Geddi» kommer på trening med en smil og munnen og har alltid en god (eller dårlig) vits på lur. Det står i hvert fall ikke på engasjementet til treneren som har kjørt helt fra Bremnes til Melkeplassen for hver trening og kamp han har ledet Frøya gjennom.

Leder Terje Kvalheim sier til BA at spillerne har vært frustrerte. Sønnen Kristoffer Bønæs Kvalheim ledet treningene etter Brendesæters avgang og blir kanskje mannen som får ansvaret i den meget viktige bortekampen lørdag.

Florø er det eneste laget i avdelingen med færre poeng enn Frøya.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form